0 0
Sportska obuća & oprema
Ugodno i korisno

10 prednosti odlaska na posao biciklom

19.07.2018

Kada ljeto pokuca na vrata, želimo što više vremena provesti u prirodu i na zraku. Ljeto je zato i pravo vrijeme da nakratko zaboravite na auto, javni prijevoz i uživajte u vožnji biciklom! Osim vjetra u kosi, ovo su prednosti zbog kojih vrijedi razmisliti o brzom i ekonomičnom prijevoznom sredstvu. 

  1. Štedite novce

Odlučite li se objeručke prigrliti vožnju biciklom, možete zaboraviti na stalni trošak u vidu mjesečnih karti za javni prijevoz ili benzina za automobil. Ušteđeni novac (a u pitanju nisu toliko male svote) možete staviti na stranu ili 'upogoniti' za neke manje ili veće želje.

  1. Mršavite i oblikujete tijelo

Da, da, sigurno si vidite onih nekoliko centimetara viška kojih se nikako ne uspijevate riješiti. Evo načina! Vožnja biciklom definitivno može pomoći u trošenju masnih naslaga, a svaki novi okretaj pedala pritom i oblikuje vaše tijelo. Ako nemate vremena za odlazak na treninge, ovo je odličan način da spojite ugodno s korisnim i odradite dnevnu dozu tjelovježbe.

  1. Jačate imunitet

Vjerojatno već znate da umjerena tjelesna aktivnost povoljno utječe na jačanje imunološkog sustava. Svakodnevnom vožnjom svoje tijelo činite spremnim da se zaštiti od infekcija i drugih nezgodnih i neugodnih zdravstvenih stanja. Što prije krenete, prije ćete dati pedalu lošoj kondiciji, formi i narušenom zdravlju!

  1. Rješavate se stresa

Koliko god se trudili smireno pristupiti svakodnevnim problemima, stresni dani se događaju. Zbog lakoće same vožnje biciklom, biciklizam ima itekako opuštajući i smirujući učinak. Tako možete smanjiti probleme s anksioznošću, depresijom, čak i hormonalnom neravnotežom.

  1. Povećavate izdržljivost

Ako se inače zapušete već nakon jednog niza stepenica koje vas dijele od ulaza do vašeg ureda - bicikl će vas spasiti! Ovaj odličan aerobni trening neće opteretiti vaša koljena i zglobove kao neki drugi sportovi, a ujedno će vam pomoći da postanete izdržljiviji.

  1. Izbjegavate jutarnje (i popodnevne) gužve

Bezbroj puta na putu s posla i na posao nađete u gužvi kojoj se ne nazire kraj. Kad ste na biciklu, gužvu možete lako zaobići. Točnije, to znači da ćete imati više vremena za sebe i manje stresnih i dosadnih trenutaka u danu. 

 

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh