0 0
Sportska obuća & oprema
Za lak korak

10 savjeta kako štikle učiniti udobnijima

23.05.2019

Najvažnije je da je cipela udobna. Istina. Međutim, koliko puta smo žrtvovali udobnost nauštrb estetike i mode? Posebice se to odnosi na žene, i to one ljubiteljice visokih potpetica. Sve dame koje vole štikle znaju onaj osjećaj olakšanja kada ih izuju. Bolni nožni prsti, stopala ili gležnjevi mnogima ipak nisu dovoljno jak razlog da prestanu nositi štikle. Ipak, moguće je uživati i u udobnosti i u modi. Uz 10 jednostavnih savjeta vrlo lako ćete svoje omiljene štikle učiniti udobnima.

 1. Kupujte odgovarajuću veličinu

Prvo i osnovno pravilo je da ne kupujete prevelike ili premale štikle. Istina je da štikle nisu najudobnija obuća i trebate toga biti svjesne. U njima se nikada nećete osjećati kao, recimo, u tenisicama. Stoga, ne kupujte velike štikle u kojima će vam biti udobnije jer ćete tako pokvariti hod. S druge strane, ne kupujte premale jer ćete ozlijediti stopala i noge.

 1. Izmjerite stopalo

S kupovinom štikli jednako je kao i s kupovinom odjeće. Nije svaki broj isti u svakom dućanu. Osim toga, vaše stopalo se s godinama mijenja. Ono raste, sužava se, širi se. Svakako izmjerite svoje stopalo prije odlaska u kupovinu kako biste točno u centimetrima znali koja vam veličina treba. To je najsigurniji način da ne kupite ni preveliku ni premalu štiklu.

 1. Kupujte navečer, ne ujutro

Kupovinu novih štikli najbolje je obavljati nakon radnog dana, posebice ako vaš posao zahtijeva stajanje na nogama. U takvom šopingu noge će vam biti blago otečene. Ako kupite cipele ujutro, kada vam je noga najuža i najodmornija, moglo bi se dogoditi da vam pred kraj dana budu nepodnošljive za nositi. 

 1. Dezodorans koristite protiv trenja

Svi trikovi za udobnije štikle već se kriju u onome što imate doma. Jedno od tajnih oružja je i – dezodorans. Roll on dezodoransom „podmažite“ bilo koji dio štikle u kojem dolazi do trenja. Obično su to remenčići ili dio na gležnju koji vas najbrže nažulja.

 1. Izbrusite štikle izvana

Kako bi vam štikle na nogama stajale „kao salivene“, ne zaboravite voditi računa o njima. Ne samo da će duže vremena biti lijepe, nego će vam pomoći i u nekim funkcionalnim stvarima. Uzmite tako brusni papir i izbrusite donji dio cipele. Na taj ćete način spriječiti proklizavanje, a vi ćete biti stabilniji. Stabilan korak znači udoban korak.

štikle

 1. „Isfurajte“ termo čarape na visoke potpetice

Štikle na debele termo čarape možda nisu baš najsretnija kombinacija za večernji izlazak, ali svakako će vam dobro doći za razgaziti štikle. Hodajte doma u štiklama i debelim čarapama. Osim što ćete bolje upoznati svoje cipele, vrlo brzo ćete ih i raširiti do željene širine. Točnije, do širine udobnosti.

 1. Za udobnost – pravilno hodajte

Hodajte drugačije. Hodanje u štiklama zahtijeva određenu vježbu. Stoga, zaboravite na tehniku koju imate dok hodate u tenisicama ili japankama. Za pravilan hod u štiklama potrebno je koristiti trbušne mišiće pomoću kojih ćete ispraviti držanje. Koračajte nogom

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

 • 10% popusta na prvu kupovinu 
 • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
 • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
 • obavijesti o super akcijama
Na vrh