0 0
Sportska obuća & oprema
GODINA PROMJENA

4 jednostavna koraka za zdrav i ispunjen život (i novčanik)

31.01.2022

Čini se da novogodišnje odluke, posebno kada se tiču ​​zdravlja ili fitnessa, uvijek tjeraju ljude da kupuju nove stvari.

Mnogi od nas troše novac na planove prehrane, vitamine i suplemente, opremu za fitness, odjeću za vježbanje i sve druge proizvode za koje vjerujemo da će nas dovesti do fit verzije kakve želimo biti, a onda sjedimo okruženi njima i ne znamo otkud uopće krenuti.

Ove godine uštedite nešto novca tako što ćete se odreći ovih šest stvari koje vam apsolutno ne trebaju da biste bili zdravi ili u formi.

Skupocjeni dodaci prehrani ne znače zdravlje

Suplementi ili dodaci prehrani djeluju tek kad i vi djelujete. Spajatelji masti, sredstva za izgradnju mišića ili bilo koji drugi dodatak za poboljšanje kondicije nisu brzi put do uspjeha – oni su brzi put do pražnjenja novčanika. Ako planirate početi vježbati, ne morate bacati stotine kuna na tablete i slične proizvode.

Sve što trebate učiniti je jesti pravu hranu (voće, povrće, cjelovite žitarice, bjelančevine i zdrave masti) i jesti je dovoljno da podržite razinu aktivnosti.

Teretana nije jedino mjesto na kojem se može vježbati

Gotovo svi smo se nekad prošlih godina učlanili u teretanu, otišli nekoliko puta, a zatim prestali ići. Pritom smo svejedno nastavili "častiti" teretanu neiskorištenim članstvom nekoliko mjeseci.

Uštedite taj novac ove godine i vježbajte kod kuće. Uz dobru aplikaciju za vježbanje i 30 minuta dnevno, možete se opustiti u udobnosti svoje dnevne sobe, što je izvrsno za zaposlene roditelje, ljude koji su u izolaciji ili bi radije ostali kod kuće ili one koji jednostavno ne vole ići u teretanu i vježbanje u prisutnosti drugih ljudi. Samo ne zaboravite povremeno očistiti svoju kućnu teretanu!

Ne trebaju vam luksuzni uređaji za oporavak od vježbanja

Odite u laganu šetnju. Rastegnite se. Odradite nekoliko vježbi za jogu. Nemojte kupovati uređaj za oporavak od vježbanja jer mislite da je to ono što je potrebno za smirivanje bolnih mišića. Ovi visokotehnološki gadgeti - pištolji za masažu, kompresijske čizme, vibrirajući pjenasti valjci, infracrvena posteljina - zanimljivi su i imaju neke prednosti, ali znanost o ovim vrstama uređaja je ograničena.

Osim toga, kod svake prosječne osobe će rad na pokretljivosti poboljšati čučanj više nego što će to ikad učiniti perkusivna terapija (dubok mišićni tretman zasnovan na brzim i ujednačenim vertikalnim udarcima u mišićno tkivo); hodanje će izbaciti kiselinu i potaknuti protok krvi više nego što će to ikada učiniti kompresijska terapija.

Nemojte podcjenjivati ​​moć dobrog sna i dobre prehrane za oporavak mišića. Infracrvene pidžame namijenjene ublažavanju boli, primjerice, neće imati uspjeha za nekoga tko spava samo 5 sati. Prvo svladajte osnove i ne pokušavajte ih zamijeniti tehnologijom.

Što vam JEST potrebno da biste bili zdravi i fit?

S obzirom na to da vam ništa od navedenog ne treba da ispunite svoje novogodišnje odluke, možda se pitate što vam onda treba. Malo toga – postizanje forme više je u onome što radite, a ne ono što imate.  

Da biste najbolje podržali svoje zdravlje, trebate:

  • vježbati 30 do 60 minuta, tri do pet puta tjedno,
  • 7 do 9 sati mirnog sna svake noći,
  • zdrave obroke i grickalice, idealno s dovoljno nutrijenata,
  • adekvatan unos vode.

To je to! Sve ostalo je po volji i nije nužno da biste postigli određene ciljeve. Naravno, neki predmeti pomažu više od drugih (primjerice, par bučica ne može naškoditi), ali solidan plan i dobra disciplina učinit će više od bilo kojeg skupog proizvoda za fitness.

Moglo bi vas još zanimati: Siječanj je sjajno vrijeme za nove početke

fitness oprema

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh