0 0
Sportska obuća & oprema
Upoznaj domovinu

5 najljepših vikend destinacija u Hrvatskoj

04.07.2019

Niste tip koji uživa u dugim odmorima jer više preferirate češća, ali kraća putovanja? U Hrvatskoj za svaki vikend možete naći po jednu destinaciju. Svejedno je tražite li sunčanje na plaži, romantične šetnje pitoresknim brdima ili aktivan odmor koji lako može postati trening.  

U opsadu zagorskih dvoraca

Prva asocijacija na dvorac i Zagorje je Trakošćan. Smjestio se između Ravne gore, Macelja i Strahinjčice. Krase ga prelijepi parkovi koji su pretvoreni u perivoj na kojem se čak i najtvrđa srca pretvaraju u velike romantike.

Osim što zagorska priroda spada u kategoriju onih krajobraza koji oduzimaju dah, jednako će vam biti i s hranom. Spoj istraživanja dvorca i gastronomije možete potražiti u dvorcu Gjalski koji se smjestio u Zabočke Gredice.

Svaki od dvoraca, među kojima su i dvorac Bežanec, Veliki Tabor, dvorac Miljana, Sveti Križ Začertje, dvorac Oršić i drugi, pričaju svoju priču. Vikend proveden među ovim povijesnim biserima napunit će baterije svakom ljubitelju povijesti, gastronomije i lijepe prirode. 

Pod slavne motovunske zidine

Red pršuta, red tartufa, koja kap vina ili medice. Dodajte svemu tome malo povijesti i šarmantnosti i dobit ćete Motovun. Uživat ćete u šetnjama uličicama, a svakako se pobrinite u šetnju izvesti i svoje ljetne sandale. Vjerujte, s Motovunom će se itekako dobro slagati.

U Motovunu mogu uživati i oni koji su željni aktivnog odmora. Među bogatim povijesnim znamenitostima skrile su se i motovunske stube, inače najduže hrvatsko stubište. Probajte napraviti koji krug gore-dolje. Nakon toga svakako se bacite na cikloturizam jer okolica Motovuna ima zavidno uređene biciklističke staze koje se protežu dolinom rijeke Mirne.

Paklenica za aktivan odmor

Ako vam nema odmora bez aktivnog odmora, onda već ovaj vikend pođite prema Paklenici. Riječ je o drugom najstarijem nacionalnom parku u Hrvatskoj koji svaki ljubitelj adrenalina i outdoor aktivnosti jednostavno mora posjetiti.

Jedan dan rezervirajte za planinarenje, šetanje, treking, penjanje ili trčanje. Naravno, ako se odlučite na takav program za vikend nipošto se ne zaboravite naoružati dobrim i kvalitetnim tenisicama jer su one osnovni dress-code na Paklenici.

Prednost Paklenice je i njezina lokacija. U slučaju da poželite odmoriti od sportskih aktivnosti, Zadar vam je nadohvat ruke. Ostatak vikenda provedite na nekoj od zadarskih plaža i nezaboravnom zalasku sunca. 

tenisice za šetnju

Miris roštilja i zvuk rijeke Mrežnice

Kampiranje, vožnja kajakom ili kanuom, kupanje ili jednostavno uživanje u zelenoj oazi uz miris roštilja i zvuk rijeke. Ako vam to zvuči kao odmor iz snova, svakako posjetite Mrežnicu. Smještena u srcu Karlovačke županije pruža dovoljno zanimljivosti bez obzira idete li na vikend s ekipom, na romantični vikend u dvoje ili s cijelom obitelji. 

Na Mrežnici se možete okušati i u ribolovu. Ako ne uspijete, nema veze. U okolici ima toliko ribljih restorana da ćete svakako imati priliku probati mrežničke delicije.

Dašak svjetske baštine u Šibeniku

Riječ je o trećem najvećem gradu u Dalmaciji koji je zaštićen četirima tvrđavama: sv. Mihovila, Šubićevcem, tvrđavom sv. Nikole i tvrđavom sv. Ivana. Grad je to čiji svaki kutak priča povijest, a svakako jedan od njegovih najpoznatijih simbola je renesansna katedrala sv. Jakova, koja je dio UNESCO-ve svjetske baštine.

U Šibeniku ćete uživati u svemu: od čistog mora i zraka, preko šetnji uličicama do restorana i kafića. Kao sjajnoj vikend destinaciji Šibeniku pogoduju i blizina Zlarina, Obonjana ili Prvića, otoka koji će vas osvojiti svojom pričom.

 

Komentari 1

5.0 Ocjenjeno: 1 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh