0 0
Sportska obuća & oprema
Cipele i žene

5 pari cipela koje baš svaka žena mora imati u kolekciji

24.12.2019

Ah, žene i cipele. Zašto žene obožaaaavaju cipele (svih vrsta) i zašto imaju potrebu imati na desetine i stotine pari, mnogima (muškarcima) nikad neće biti jasno. Međutim, činjenica jest da većinu žena cipele vesele. Čak i one, koje cipele ne vesele, trebale bi imati ovih 5 pari u svojoj kolekciji.

Čizme za posao trebaju biti klasične

Krenimo sezonalno i krenimo prema svrsi. Zima je (barem kalendarski) i svakoj je ženi potreban dobar par čizmi. Naravno da se većina odjeće i obuće bira prema poslu, hobijima i životnom stilu osobe koja će sve to nositi. Recimo, ako radite u banci, odvjetničkom uredu ili na nekom mjestu gdje je formalni dress code obvezan, sigurno za posao nećete odabrati par gumenih čizmi na cvjetiće.

Kada birate obuću za posao, i pritom se misli na poslove s formalnim dress codeom, birajte jednostavne stvari. S potpeticom ili ne, to je stvar osobnog ukusa. No, dobro. Najbolje je imati i s potpeticom i bez nje, zar ne? Čisto „zlu ne trebalo“.

Čizme za slobodno vrijeme neka budu udobne

I dalje smo na zimi. Svakoj ženi trebaju još jedne čizme. Ono, za izvan posla. Za šetnje, za hodanja, za odlazak u dućan… Neke, dakle, univerzalne. Te čizme mogu biti specijalizirane za outdoor aktivnosti i njima će se oduševiti svaka dama koja svoje slobodno vrijeme provodi u prirodi. Mogu biti i neke svakodnevne (pa čak i gumene), koje nisu toliko „za urediti se“ kao što je bio slučaj s onima za posao.

Međutim, kod ovih je svakako najvažnije to da budu udobne. Dok se s onima na poslu nekako može izdržati i podnijeti neudobnost (mada ne bi trebalo), kod cipela s kojima ćete uživati jednostavno nema prostora za takvo što.

Gležnjače idu na sve – zato su i potrebne

U svojoj garderobi svaka žena bi trebala imati i – gležnjače. One su sjajne jer su jednostavne, a i mogu se nositi gotovo cijele godine. Baš kao što je stvar i kod čizmi za posao, i gležnjače se mogu naći s potpeticom i bez nje.

Najbolja stvar kod gležnjača je ta što se mogu kombinirati s apsolutno svim. Idu na hlače, suknje, haljine, na svečane kombinacije, ali i one svakodnevne. A upravo se takva obuća pokaže najisplativijom i najkorisnijom. Osim estetike i to kako „sjedaju“ na nogu, isplativost i korisnost i jesu najbitnije.

Štikle su „must“, makar se nosile i jednom godišnje

Izdužuju noge, s njima stražnjica izgleda bolje, držanje je pravilnije, a i žena se osjeća nekako otmjenije i „damskije“. Riječ je, naravno, o štiklama. Bez obzira nosite li štikle svaki dan ili svake prijestupne godine, u garderobi se trebaju naći.

Ako spadate u prvu skupinu, onda i po sebi znate da biste rado imali više štikli nego dana u godini. Ako pak spadate u drugu skupinu, onda vam je dovoljan i jedan par. I to par crnih salonki. Jednako kao što svaka žena u ormaru treba imati malu crnu haljinu, treba imati i crne salonke, odnosno štikle.

Tenisice su sve popularnije i popularnije

Posljednji par (ali nipošto manje važan) koji je obvezan dio ženske garderobe su – tenisice. Budući da su tenisice posljednjih nekoliko godina obuća koja se kombinira uz doslovce sve – od trenirki do haljina – onda bi bio red i imati ih u garderobi. Osim toga, postalo je sve uobičajenije viđati žene koje su formalno odjevene, a na nogama pomoću tenisica zapravo otkrivaju svoju pravu „kežual“ i opuštenu stranu.

Sada znate kojih 5 pari obuće su „must have“ u ormaru svake žene. Naravno, nigdje nije limitiran broj svakog od tih parova tako da se može reći da je „bezbroj“ savršena količina obuće za koju se uvijek može pronaći mjesto.

 

Komentari 1

5.0 Ocjenjeno: 1 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh