0 0
Sportska obuća & oprema
Provjereno

5 provjerenih savjeta kako raširiti novu obuću

31.10.2018

Kupili ste nove tenisice ili cipele, a nisu tako udobne kako se na prvu činilo? Ako mislite da samo malo mjesta nedostaje da bi vam bile baš taman, nešto po tom pitanju možete učiniti i sami.

1. U obući po kući

Ponekad obući jednostavno treba nešto više vremena da se prilagodi vašim stopalima. Razlog tome obično je nešto tvrđi kalup i potplat, a jednostavno rješenje za to možete pronaći u nošenju takvih cipela. Obujte deblje čarape i pripazite na pojavu žuljeva. Kad vas noge počnu boljeti, još uvijek neugodan par cipela zamijenite ugodnim papučama i predahnite. Ovaj postupak vjerojatno ćete morati ponavljati kroz dan, dva, ali prilično je sigurno da ćete iz ove bitke izaći kao pobjednici. Naravno, u udobnoj obući!

2. Raširite ih toplinom

Mučite li se kožnim cipelama koje nikako da vas prestanu stiskati, isprobajte najbrži trik. Posegnite u ladicu za najdebljim čarapama koje imate i navucite ih na stopala. Neka vam sušilo za kosu bude pri ruci, uskoro će vam zatrebati. Nakon što obučete problematične kožne cipele, stavite sušilo iznad mjesta koje vas steže te 30 sekundi savijajte stopala naprijed-nazad. Potom ugasite sušilo i pričekajte da se cipele u potpunosti ohlade. Ako vas i dalje stežu u običnim čarapama, sve opet ponovite. Ne ide li, tu je idući trik.

3. Ispunite ih novinama

Zamotajte čarape ili novine u smotuljak. Takva će masa ispuniti unutrašnjost obuće i malo odići vrh cipela. Pustite ih da tako odstoje preko noći, a sutradan iz njih izvadite punjenje. Razliku biste trebali odmah osjetiti.

4. S obućom u zamrzivač

Ako trik s čarapama i novinama ne pomaže, postoji još jedno rješenje. Napunite vodom vrećicu za zamrzavanje pa je dobro zavežite. Njome napunite cijelu unutrašnjost vaših cipela, a potom ih stavite u zamrzivač preko noći. Prije uklanjanja vrećice iz obuće, ostavite je 20 minuta na sobnoj temperaturi. Potom isprobajte steže li vas i dalje!

5. Alkohol primijenite u žurbi

Dugo niste nosili određeni par cipela, toliko dugo da ste zaboravili koliko vas žulja? Usput ste i u stisci s vremenom? Ako možete, alkoholom namažite dio cipele koji vas žulja pa ostavite da djeluje 15 minuta. Nakon ovog postupka, taj dio bi trebao biti znatno mekši.

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh