0 0
Sportska obuća & oprema
ZA PUNE BATERIJE

6 super aktivnosti protiv proljetnog umora

23.03.2022

Ako se često osjećate kao "baterija pri kraju", bez obzira na doba dana, morat ćete poduzeti nešto kako biste se trgnuli iz tog proljetnog umora.

Proljetni umor može biti iscrpljujuć uza sve ostale obiteljske i poslovne obveze. Ako se želite osjećati manje umorno tijekom svakodnevne rutine, postoji nekoliko aktivnosti s kojima ćete probuditi svoju uspavanu energiju i pritom punim plućima uživati u početku proljeća.

Idite na planinarenje ili vožnju biciklom

Sjednite na bicikl ili obujte tenisice za fitness i krenite istraživati raznolike staze. Sad je izvrsno doba za šetnju ili vožnju biciklom po obližnjim parkovima, biciklističkim stazama ili čak u šumi. Ako je prošlo neko vrijeme otkako ste vozili bicikl, ne zaboravite napumpati gume i malo ga podesiti prije nego što krenete. Ne zaboravite kacigu!

Igre na otvorenom

Napokon možemo duže boraviti na otvorenom pa zašto se ne bismo i zabavili? Igre nisu samo za djecu; možete uključiti cijelu obitelj pa i društvo. Razmislite o organiziranju raznih igara s loptom u dvorištu ili provedite neko vrijeme igrajući badminton ili odbojku. Ako se osjećate kreativno, pokušajte postaviti malu stazu s preprekama u dvorištu i utrkujte se do cilja. Ako vaše dvorište ne nudi puno prostora, potražite obližnji park.

Proljetno čišćenje

Organizirajte sobu, počistite nered ili donirajte višak odjeće. Proljetno čišćenje izvrstan je način da budete aktivni i produktivni u isto vrijeme. Ostanite motivirani pretvarajući to u igru ako imate malu djecu ​​ili stavljajući najdražu glazbu dok čistite.

Izoštrite pamćenje – u vrtu!

Prljanje ruku u vrtu održava vaš um oštrim. Ispostavilo se da uživanje u samo pet minuta ove omiljene aktivnosti na toplom vremenu dnevno povećava vaš fokus i mentalnu snagu za više od 50 posto. A iz svijeta parfumerije tvrde da zemljani miris tla može ukrotiti osjećaj umora! Da biste bili potpuno spremni, pripazite da imate odgovarajuću opremu – uz vrtne klompe, opremite se i vrtnim kolicima kako biste svu energiju mogli usmjeriti na vrt, a ne prenošenje gomile teglica.

Vježbajte

Tjelesna aktivnost može povećati vašu razinu energije. Vježbanje ne mora biti naporno - aktivnosti poput hodanja, joge, plivanja i aerobika u vodi mogu pomoći u fleksibilnosti, ravnoteži i snazi.

Šetnje za vrijeme ručka ili poslije večere 

Savršeno je doba godine da dodate šetnju ili dvije na raspored tijekom dana. Vrijeme za ručak je dobar trenutak za "aktivnu pauzu" tako što ćete otići u brzu šetnju. U kombinaciji s hranjivim ručkom, može vam pomoći da povećate energiju kako biste svoj radni dan završili u punoj snazi. Također možete otići u šetnju s obitelji nakon večere. Takve šetnje mogu biti odličan način oslobađanja od stresa na kraju dana i mogu vam pomoći da izbjegnete previše tehnologije u večernjim satima. Neka vam korak bude lagan s udobnim tenisicama namijenjenima za šetnje.

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh