0 0
Sportska obuća & oprema
Advent

7 destinacija za adventski doživljaj iz bajke

29.11.2018

Možda najviše putujemo ljeti, no i vrijeme adventa ima svoje čari. Dok ga nestrpljivo očekujete, lijepe obiteljske trenutke isplanirajte uz savjete i detalje koji slijede!

1. Čaroban Zagreb

Miris kuhanog vina samo što se nije počeo širiti ulicama našeg glavnog grada. Zato, bez obzira iz kojeg ste dijela Hrvatske, nemojte propustiti ovo očaravajuće iskustvo. Očekuje vas pregršt događaja i manifestacija, pa će tako i oni željni dobre zabave doći na svoje. No, prije svega, hrana! I slano i slatko sastavni je dio Adventa u Zagrebu. Uživajte u tradicionalnim kobasicama, mirisnim fritulama i nešto egzotičnijim zalogajima, a sve to vrijedi popratiti vrućim i ukusnim kuhanim vinom. Advent u Zagrebu sve je posjećeniji, a razlog za to svakako su brojne aktivnosti koje su vam na raspolaganju. Sa svojim najmilijima moći ćete klizati na nekoliko lokacija, posjetiti prigodno uređen park Maksimir i zagrebački Zoološki vrt, guštati u iću i piću i, naravno, opustiti se u toploj, blagdanskoj atmosferi.

2. Božićni Beč

Advent u Beču već je tradicionalno poznat kao top destinacija u ovo doba godine. Razlog tome leži u veličini ove blagdanske atrakcije, a i dugoj tradiciji. Prvi Advent u Beču održan je još 1296. godine, a danas uključuje velik broj sajmova rasprostranjenih po cijelome gradu. I ove se godine očekuje preko tri milijuna posjetitelja, od čega oko pola milijuna iz inozemstva te približno 150 štandova izlagača koji prodaju različite prigodne proizvode. Nema sumnje da ćete uživati i pronaći nešto za sebe i svoje bližnje!

Najpoznatiji sajam je Bečki božićni san u samom središtu grada. Naravno, zanimaju li vas obilasci sajmova, ne zaboravite pripremiti i budžet za božićne darove. Originalnih poklona, poput ukrašenih staklenih kuglica i šalica ima napretek. Baš kao i ukusnog kuhanog vina te neodoljivih domaćih slastica!

3. Blagdanska Budimpešta

Jedan od uvjerljivo najljepših europskih destinacija u vrijeme adventa je Budimpešta. Njezine brojne znamenitosti i raskošna arhitektura već same po sebi bude blagdanski ugođaj. Glavni božićni sajam održava se na trgu Vorosmarty. Stotine tisuća posjetitelja svake godine uživa u svakodnevnim glazbenim događanjima, radionicama i lutkarskim kazališnim predstavama za djecu.  Ne nedostaje niti mađarskih specijaliteta. Tamo možete guštati u kobasicama, gulašu, savijačama i langošicama uz fino kuhano vino! 

Odlučite li posjetiti sajam na trgu Vorosmarty, ne propustite se prošetati stotinjak metara do Bazilike sv. Stjepana ispred koje se održava čarobni božićni sajam. Odlična ponuda i blagdanska atmosfera ugodno će vas iznenaditi. 

4. Topao Aachen

Namjeravate li u božićno vrijeme posjetiti Njemačku, svratite do Aachena. Njihov je advent poseban po svojoj tradicionalnoj gurmanskoj ponudi, ali i posebnoj obiteljskoj atmosferi. Očekuje vas pregršt lampica, toplih boja, prigodne glazbe i aromatičnih mirisa. 

Sjaj u dječjim očima i osmijeh na licu za vrijeme vožnje ringišpilom, preplavit će vaše srce toplinom. Dok promatrate svoje mališane kako se zabavljaju, možete se opustiti uz čašu ukusnog kuhanog vina u kombinaciji s lokalnim kolačima i biskvitima

5. Gurmanski Basel

Najveći i najljepši švicarski grad u vrijeme Božića svakako je Basel. Ugodna starogradska atmosfera možda je prisutna tijekom cijele godine, no kada se ovaj grad ukrasi u božićnom duhu, uistinu zablista posebnim sjajem. Preko 180 obrtnika i trgovaca svake godine u adventsko vrijeme nudi svoje proizvode u malim, rustikalnim, drvenim kućicama. Ne brinite, nećete ostati gladni ni u Baselu! Pored vafla, kuhanog vina, gingerbreada te tradicionalnih jela s kobasicama i švicarskim sirom, bit ćete i siti i sretni.  

No, vodite računa o vremenskim uvjetima. Odlučite li se na ovo putovanje, obucite debelu zimsku jaknu, šal, rukavice i vunenu kapu, a na noge odgovarajuću (toplu) obuću. Tako ćete, bez obzira na hladnu zimu, moći u potpunosti uživati u adventskoj čaroliji.

topla obuća

6. Romantični Prag

Ovaj srednjovjekovni grad omiljena je lokacija brojnih turista upravo u vrijeme adventa! Može se pohvaliti romantičnom atmosferom tijekom cijele godine, a kada se okiti u blagdanskom duhu, posjetiteljima daje prijeko potreban dašak idile. Tople boje, prekrasno božićno drvce, lampice… Priznajte, to je ono čemu se, uz hranu, najviše veselite. 

Ponuda jela i pića je i više nego široka. Uživat ćete u krvavicama, pečenoj svinjetini, ukusnim muffinima, pečenim kestenima te, naravno, pivu po kojemu je Prag i najpoznatiji. Ako ste u potrazi za zanimljivim božićnim darovima, ovo je pravo mjesto za kupovinu. Ručno rađenih drvenih igračaka, staklenih ukrasa i božićnih dekoracija pronaći ćete napretek. 

 

7. Nezaobilazan Bern

Šetnja ulicama Berna povest će vas u blagdansku srednjovjekovnu pustolovinu. Mirnu, a ugodnu adventsku atmosferu, poput one u Bernu, teško ćete pronaći negdje drugdje. Odmah pokraj katedrale naići ćete na brojne zanimljivosti. Pekarski proizvodi, kulinarske delicije, umjetničke tvorevine, nakit i igre samo su neke od stvari koje vam ovaj grad ima za ponuditi. 

Malo dalje od katedrale nalazi se Waisenhausplatz, a na njemu ćete naći brojne, prekrasno dizajnirane božićne sitnice i dekoracije. Među uskim ulicama svakako ćete pronaći i ukusno kuhano vino za okrjepu uz slasni gingerbread

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh