0 0
Sportska obuća & oprema
genijalno

7 savjeta kako se riješiti neugodnog mirisa tenisica

08.08.2018

 

Povećana sportska aktivnost dovodi do intenzivnijeg znojenja na što nisu imuna niti vaša stopala. Tako dolazi do neugodnih mirisa, koji se znaju širiti i iz vaše obuće. Stanite tome na kraj uz nekoliko jednostavnih i lako primjenjivih savjeta.

  1. Sapun i voda

Dvije stvari koje zasigurno imate kod kuće pomoći će vam riješiti se neugodnog mirisa vaše obuće, a to su sapun i voda. Uz pomoć vode i sapuna izribajte vaše tenisica, a osušite ih ručnikom i sušilom za kosu. Ipak, pažljivo ribajte vašu obuću kako je ne bi oštetili.

  1. Vrećica čaja

Volite popiti šalicu dobroga čaja? Onda iskorištenim vrećicama dajte novu namjenu. Nakon pripravljanja čaja, iskorištene vrećice operite vodom, osušite i stavite ih u vaše tenisice. Nakon što tamo prespavaju, vaša obuća će ponovno lijepo mirisati.

  1. Perilica rublja

Pokušali ste sve, ali čini vam se da ništa ne pomaže? Stavite svoje tenisice u perilicu rublja zajedno s ručnicima. Operite ih na niskim temperaturama, a posušite na zraku. Kod prvog nošenja nakon pranja, činit će vam se kako su se suzile, no brzo će vratiti svoj oblik.

  1. Soda bikarbona

Jedna žlica sode bikarbone može vas riješiti neugodnih mirisa koji dolaze iz vaših tenisica. Zato stavite po žlicu sode bikarbone u svaku tenisicu i ostavite je tako preko noći. Već drugo jutro neugodnog mirisa neće biti.

TENISICE cipele

  1. Eterična ulja i vata

Napravite male okruglice od vate i na njih pokapajte nekoliko kapi eteričnog ulja. Tako natopljenih nekoliko vatica stavite u vaše tenisice. Dovoljno je ostaviti ih preko noći, a za miris eteričnog ulja savjetujemo korištenje lavande te limuna.

  1. Limunova korica

Osim za kolače, limunovu koricu možete koristiti kao mali trik za rješavanje neugodnih mirisa tenisica. Ogulite limun i koricu ostavite preko noći u obući. Ako vlaga u cipelama nije uzročnik problema, ovako možete vratiti svježinu tenisicama.

  1. Čvrsti sapun

Već smo vam napomenuli da sapun možete koristiti za pranje vaših tenisica, no on može pomoći i bez vode. Ako imate dva čvrsta sapuna, iskoristite ih za vraćanje svježine obući. Sve što trebate je staviti ih u tenisice i ostaviti da tamo prenoće.

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh