0 0
Sportska obuća & oprema
Kućni fitness

Ako nećete u teretanu, neka ona dođe vama

23.10.2020

Možda vam je teretana daleko, a možda jednostavno više preferirate trenirati negdje gdje nema toliko ljudi. Zašto onda ne biste stvorili svoj kutak za treniranje – u vlastitom domu? 

Za dobre rezultate najvažnije su vježbe

Znate kako kažu: „Tjelovježba je uvijek dobra ideja“. OK, možda to kažu za New York, ali i tjelovježba je svakako uvijek dobra ideja. Toliko dobra da joj nikakvi izgovori ne mogu stati na put. Ni oni da nemate vremena, ni oni da nemate teretanu u blizini. 

Jer, ako vi nećete teretani, neka teretana dođe vama, a tri sata u tjednu svatko može odvojiti za svoje zdravlje. Uz odabranu fitness opremu i dodatke za treniranje, složite kućnu teretanu u kojoj ćete uživati vježbati i koja će vas motivirati na ovu zdravu naviku. 

Prije svega je važno postaviti cilj i plan treniranja. Da bi se cilj ostvario nije nužno plaćati članarine i odlaziti iz kuće. Najvažnije su dobre vježbe. 

Preskakivanje vijače sjajno je zagrijavanje

Kao i bilo koji drugi trening, i kućni trening je najvažnije započeti zagrijavanjem. Za zagrijavanje su najbolje aerobne vježbe, a svakako započnite s onima slabijeg intenziteta. To može biti i hodanje u mjestu koje će postepeno prerasti u skokove ili lagano trčanje u mjestu. Ako vam kvadratura i ukućani (a bome i susjedi) dopuštaju trčanje po stanu, onda svakako možete i to iskoristiti.

Ako to pak nije slučaj, isprobajte preskakivanje vijače. Ako ste ikad pomislili kako je to aktivnost za djevojčice na velikom odmoru, onda toj itekako intenzivnoj tjelovježbi dajte drugu priliku. Vidjet ćete da će vas itekako dobro pripremiti i zagrijati za trening.

Dovoljno je 15-ak minuta takvog zagrijavanja prije nego se bacite na razgibavanje zglobova. Ovaj korak nipošto ne želite propustiti. Iako vam se čini da je tjelovježba doma na vašem terenu na kojem se osjećate potpuno sigurni, ozljede se mogu dogoditi čak i tu. 

Dobre tenisice glavu čuvaju

Nakon zagrijavanja slijedi „pravi“ trening. On može biti kružni, možete ga odraditi pomoću određenih rekvizita, a i ne morate. Mogućnosti je zbilja bezbroj, a vi nađite onu koja vama najviše odgovara. Za što god da se odlučite, nemojte podcjenjivati činjenicu što vježbate na svom terenu, a ne u teretani ili u kakvoj dvorani.

Za kvalitetan i dobar trening potrebno je imati kvalitetne tenisice za fitness. Svakako isprobajte one s memorijskom pjenom. Osim što će vam njihova mekoća od treninga napraviti pjesmu i što će vam čuvati zglobove, dobro će vam doći i za izbjegavanje padova na skliskim podovima (jedina aktivnost u čarapama na skliskom podu vam treba biti učenje moonwalk plesa).

Kada ste se zagrijali, odradili trening, sačuvali zglobove dobrim tenisicama i vidjeli kako je zapravo vježbanje doma poprilično jednostavno i zabavno, sve što vam preostaje je zadržati kontinuitet vježbanja. Jer, rezultati će tek tako doći.

fitness oprema

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh