0 0
Sportska obuća & oprema
Anatomska obuća

Anatomska obuća za zdrava stopala

30.01.2018

Ljudska stopala kompleksnija su no što mislimo. U njima se krije čak četvrtina kostiju ljudskog tijela! Kako bi stopala ostala zdrava, važno je da im se na vrijeme posvetite. Za početak, otkrijte prednosti (i izrazitu udobnost) posebno osmišljene i prilagođene obuće.

Rasterećuje vaše tijelo


Anatomska obuća kreirana je s ciljem da rastereti kralježnicu, koljena, zglobove i stopala. Kako bi uspješno odradila taj posao, ima anatomsko gazište izrađeno prema pravilima ortopedske tehnike. Takva obuća ima važnu ulogu u održavanju pravilne fiziologije pokreta, a time i prevencije raznih deformacija ili ozljeda.

Kada vaš posao podrazumijeva da većinu vremena provodite na nogama, vaša su stopala definitivno izložena većem opterećenju, ali i mogućem nastanku petnog trna, kurjih očiju te problema s venama. Ako još niste, svakako razmislite o ulaganju u kvalitetan par anatomske obuće. Pravi primjer je Geris, uz čiju ćete ponudu svoju kolekciju anatomske obuće proširiti s klasičnih klompi i na moderne sandale.

Pristaje baš svakome


Također, ovakva posebno izrađena obuća nije namijenjena samo osobama koje na poslu mnogo hodaju ili stoje. Dapače, mogu je nositi svi koje se žele dobro osjećati i paziti na svoje zdravlje, bez obzira na životnu dob. S druge strane, o nošenju anatomske obuće ponajprije bi trebali razmisliti svi oni koji imaju veću tjelesnu težinu (BMI iznad 30), kao i trudnice, atletičari i dijabetičari.

Prilagođava se obliku stopala


Već i ptice na grani znaju da potpuno ravni potplati nisu dobri za stopala. Povišenje pete od 3 do 4 cm jednako raspoređuje opterećenje pa je hodanje ipak ugodnije i dugoročno zdravije. Prilikom izrade anatomske obuće zato se mislilo i na taj detalj. Obuća s anatomskim gazištem pruža optimalnu amortizaciju svakog vašeg koraka. Ujedno, ona prati i luk stopala. To znači da ga podupire i omogućava da se mehanika koraka obavi bez dodatnog pritiska.

Amortizeri smanjuju pritisak


Osjećate li sve veći zamor nogu, iznenadite ih Biancomolina anatomskim klompama s amortizerima u obliku opruga ili zračnih jastuka. Već ćete u prvim satima provedenim na nogama osjetiti znatno smanjenje pritiska na peti i bolju cirkulaciju. Redovitim nošenjem, takva će vam obuća umanjiti i bolove u leđima izazvane dugim stajanjem.

 

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh