0 0
Sportska obuća & oprema
Svevremenski hit

Bez japanki nema ljeta, a evo i zašto

24.06.2019

Malo je toga što tako jasno govori ljeto kao japanke. Omiljena je to obuća svim generacijama, a zašto bi svatko trebao imati barem jedan par ove svevremenske obuće, pročitajte u nastavku.

Jednostavne za nošenje

Prva asocijacija na odlazak na plažu svakako su japanke. Međutim, pored toliko modela koji iz godine u godinu postaju sve kreativniji i kreativniji, japanke su (p)ostale omiljena obuća za bilo koje ljetno događanje. Od šetnje kvartom, preko jutarnje kupovine na tržnici do poslijepodnevne kave. Ne postoji jednostavniji komad obuće od japanki i to je zapravo glavni razlog zašto su omiljene i među starima i među mladima.

Lako su dostupne

Vjerojatno ne postoji dućan u kojem za vrijeme ljetnih mjeseci ne možete pronaći par japanki. Riječ je o obući koja je dostupna svugdje. Tako, ako poželite u svoju garderobu ubaciti dašak ljeta, ne morate dugo tražiti. Osim toga, u ponudi su i u gotovo svim web dućanima. 

Najzabavnija su obuća

Povijest japanki seže još iz doba drevnog Egipta. Međutim, japanke kakve poznamo danas popularizirale su se 50-ih godina prošlog stoljeća. Među glavnim ambasadorima japanki svakako su se našli i surferi koji nisu mogli zamisliti svoj outfit bez njih.

Najčešće su izrađene od materijala koji podnosi vodu i na kojima se ne zadržava pijesak. Zato i jesu prva asocijacija na plažu i more. Danas su dostupne u toliko različitih boja, toliko zabavnih dizajna i neodoljivih motiva da ćete s njima u svaku svoju odjevnu kombinaciju ubaciti šarm najljepših svjetskih plaža. Jer, zašto ne biste uživali na popodnevnoj kavi u centru grada i zamišljali da ste na Ipanemi? Vjerujte, s japankama je i to moguće.

U njima stopala dišu

Ako radite neki posao koji zahtijeva određen i formalan dress-code i pritom se misli i na nošenje zatvorene obuće, onda sigurno znate koliko olakšanja dolazi kada se nakon posla (posebice po ljeti) izujete. U takvim scenarijima svaki slobodan trenutak (osim ako ne idete na trčanje, recimo) iskoristite za nošenje japanki. U njima vaša stopala slobodno dišu zbog čega uvelike smanjujete mogućnost pojave gljivičnih ili nekih bakterijskih infekcija koje su česta pojava ljeti.

japanke

Opuštaju i um

Kada nosite japanke, osjećate se kao da nemate gotovo ništa na nogama. Naravno, da nemate ništa na nogama i da hodate po užeglom asfaltu ili po grubom kamenju na plaži, ne biste se lijepo proveli. Japanke vas pak u potpunosti štite od toga, a neka su istraživanja čak pokazala kako pozitivno djeluju i na um. Naime, ljudi dok nose japanke osjećaju se ležerno, nesputano i lagano. Zbog toga ih nazivaju i omiljenom obućom za opuštanje.

Mogu se kombinirati uz sve

S japankama se možete i srediti. Danas je toliko modela s raznim remenčićima ili ukrasima koji će savršeno „sjesti“ na svaku lepršavu ljetnu haljinu. Odlično se slažu uz jeans, kratke ili duge hlače. Osim u nekim jako formalnim situacijama, japanke će se uklopiti u apsolutno sve. Stoga, ako već nemate ovaj ljetni as u rukavu, svakako ih nabavite jer bez njih ljeto jednostavno nije potpuno.

 

 

 

 

 

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh