0 0
Sportska obuća & oprema
Biciklizam

Dolazi proljeće: Pripremite se za vožnje biciklom

19.03.2018

Proljeće možda i ne stiže ovih dana, ali biciklistička sezona samo što nije. Planirate li auto ili javni prijevoz zamijeniti biciklom, imate vremena za pripremu – uz savjete koje smo za vas skupili na jednom mjestu.

Odaberite pravi bicikl

Danas postoji mnogo vrsti bicikala, zato promislite o svojim potrebama i željama. Ako živite u gradu, vjerojatno će vam trebati gradski bicikl koji je izrađen za stabilnu vožnju u uspravnoj poziciji ( u kojoj se nećete pretjerano uznojiti ili uprljati odjeću). Šire li se vaše staze i izvan granica grada, razmislite o trekking/cross biciklima. Takav je tip bicikla izvrstan za vožnju cestom i prirodom. 

Želite li ipak na zahtjevnije terene, tu su MTB bicikli. Ne morate u trgovinu i u minuse kako bi ga nabavili. Pronjuškajte ponudu na oglasnicima, potražite na društvenim mrežama. Nikad ne znate kakvo se blago krije u nečijem podrumu! Uz prometalo na dva kotača, obavezno odaberite i kvalitetnu obuću. Nabavite ugodne i stabilne tenisice koje će vam dobro prianjati u pedale novog bicikla, a time osigurati sigurnu i ugodnu vožnju.


 

Zaštitite ga od krađe

Nakon što odaberete bicikl i ponosno ga prvi put provozate, vrijeme je da ga pravilno zaštitite. Svog ljubimca zaključavajte U-lockom, a nije loše dodati ni zaštitni lanac ili sajlu s bravom. Zapamtite, kradljivci bicikala su brzi i vješti, pa im morate maksimalno otežati „posao“.

Pažljivo birajte parking


Tek kad nabavite svoj bicikl, shvatite problematiku biciklističkih staza, ali i parkirališta namijenjenih biciklima. Ako u blizini nemate predviđeno, sigurno i provjereno mjesto za odlaganje vašeg bicikla, birajte javna mjesta s velikim brojem prolaznika te prostore pod video nadzorom. 

Čuvajte glavu

Iako je vožnja biciklom zabavna, nemojte zaboraviti na mjere opreza. Bez obzira na to idete li samo do trgovine ili morate prijeći cijeli grad – kaciga uvijek mora biti na glavi! Budite ustrajni i izgradite naviku o kojoj ubrzo nećete niti razmišljati. 

Uvijek birajte kacigu koja vam dobro i tijesno prianja. Ako je ispod brade možete zategnuti, a da vas pritom ne guši, dobro ste odabrali. 
 

tenisice

Ne zaboravite na tekućinu

Bidon uvijek imajte uz sebe! Zbog dugih vožnja (i naročito visokih temperatura) možete dehidrirati. Zato nastojte piti što više vode i izotoničnih pića. Jednom kada osjetite žeđ, već je kasno. Svakih četiri do pet kilometara posegnite za svojom bočicom.

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh