0 0
Sportska obuća & oprema
Novi modni dodatak

Evo zašto biste trebali imati masku za lice s H-filterom

27.08.2020

U početku ih je bilo neobično nositi, no sada ne samo da su obvezne, nego su postale i jedan od upečatljivijih modnih dodataka. Riječ je, naravno, o maskama za lice, a evo što sve trebate znati o tim nezaobilaznim i najpopularnijim predmetima „novog normalnog“.

Smijali smo se Azijatima, a danas…

Sve donedavno Zapadnjaci su se smijali stanovnicima većine azijskih zemalja kojima je nošenje maski već jako dugo jedan od sastavnih dijelova outfita. Kod njih su maske uobičajen prizor stalno, a posebice kada je sezona alergija, prehlada i gripa. Naime, vjerovali ili ne, postoje kulture koje smatraju kako je nekulturno kihati i kašljati u druge (kada bi barem malo tog svjetonazora došlo i do nas).

No, čak i kada nisu sezone prehlada i gripa, Azijati nose maske zbog onečišćenog zraka koji svakodnevno udišu. Osim toga, kada se prije 17 godina pojavio SARS, u Aziji su maske doživjele isti boom koji, mi Zapadnjaci, doživljavamo danas. I, kao što možete vidjeti, mnogi još uvijek ne znaju ni kako se pravilno nosi maska, ni koja je najbolji odabir. Zato smo mi tu da vam pomognemo.

Maske koje su i moderne i sigurne

Sigurno je najekonomičniji odabir platnena periva maska. No, ne samo da je najekonomičniji odabir, nego je za ljubitelje ne-klasičnog i najbolji. Naime, s platnenom maskom se ne morate ograničavati na sterilne i „bolničke“ uzorke (točnije, samo je jedan takav, a i previše je). Umjesto toga, možete birati između najoriginalnijih uzoraka i dodataka koje se na maskama mogu pronaći. Uostalom, kada je već razlog njihova nošenja tako neveseo, neka barem one budu optimistične i vesele, zar ne? 

Platnene maske

No, šalu na stranu. Estetski dio je tek sporedni. Onaj dio koji bi vas trebao zanimati je zaštita koju vam maska može pružiti. Kada je o tome riječ, perive maske za lice s H-filter umetkom su pravi odabir (a samo im je plus što dolaze u bojama i uzorcima koje će svakoga razveseliti). Naime, u sredini maske se nalazi džepić u koji se stavlja H-filter. Riječ je o hidrofobnom filtriranom materijalu koji je elektrostatički nabijen za hvatanje sitnih čestica. Previše „velikih“ riječi pa evo što to znači u prijevodu. Naime, taj vas H-filter dodatno štiti više i od perive platnene i od jednokratne maske za lice. Učinkovitost filtracije je veća od 80 posto tako što itekako usporava „napade“ svih štetnih čestica (uključujući i viruse i bakterije).

Zajedno s maskom dobijete tri H-filtera, a moguće ih je naručiti i posebno u pakiranju od 30 komada. Ako ste se pitali je li moguće biti zaštićen, a istovremeno imati i ugodnu i lijepu masku, odgovor ćete pronaći u domaćem hrvatskom proizvodu neupitne kvalitete, u platnenim maskama s H-filterom

 

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh