0 0
Sportska obuća & oprema
Ili ih volite ili ih… volite!

Gležnjače ljeti – zašto da ne? Evo kako ih kombinirati

31.07.2020

Japanke, sandale, šlape i sva druga otvorena obuća. Ništa ne priziva ljeto kao to, zar ne? Naravno, sva ta obuća ima puno svojih prednosti, ali svejedno je katkad teško odoljeti jednom dobrom paru gležnjača, bez obzira na temperature koje „prže“ vani. 

Dobrodošli u „eru gležnjača“

Gležnjače u svim stilovima i bojama poprilično su popularne kod ljubiteljica mode već godinama. S potpeticom ili bez, s uzorcima ili jednobojne, one koje su tik do gležnje ili malo iznad njega… Kako se čini, gležnjače i neće tako brzo biti svrgnute s trona omiljene obuće. A zašto bi i bile kada se doslovno mogu iskombinirati uz sve. Duge hlače, trapke, kombinezoni, haljine, duge suknje, midi suknje, kratke suknje, bermude, kratke hlačice…. Kada bi se nabrajalo uz što sve gležnjače pristaju, bio bi ovo poduži tekst.

Jednostavnije je reći da se modni svijet trenutačno nalazi u nečemu što se može nazvati „era gležnjača“. A takvo što ne poznaje godišnja doba. Ma, tko ih ne bi volio.

Prava frajerska obuća koja svakoj ženi treba

Iako su već toliko mainstream i popularne, još uvijek je kombinacija gležnjača s, recimo, suknjom ili haljinom (posebice ljeti) malo rubna. Naravno, ne trendsettericama, nego svima onima koje to nisu. Iako su suknje i haljine kod većine još uvijek rezervirane za duboke čizme, slobodno se odvažite. Gležnjače tim izrazito ženstvenim odjevnim predmetima daju onaj jedan frajerski dašak. 

Budite hrabre! Spoj haljine i gležnjača idealan je i za posao, i za kavu u gradu, ali i za noćne izlaske. Za noćne izlaske, posebno. Samo se prisjetite svih onih muka kada vam netko slučajno stane na nogu, a vi u sandalama. Ta je bol veća i od one kada stanete na legiće. U gležnjačama se nećete morati oko toga brinuti. Kažemo, prava frajerska obuća koju svaka žena zaslužuje i treba!

U gležnjačama nećete proći nezamijećeno

Dok su za haljine i suknje idealne gležnjače na potpeticu od kože ili od brušene kože, za neke ležernije i još „frajerskije“ kombinacije savršene su obične i klasične crne ravne gležnjače na vezanje. Zamislite jeans kombinaciju (traper suknjicu ili kratke hlače), običnu crnu majicu i gležnjače na nogama. Tako jednostavno, a vi sigurno nećete proći nezamijećeno.

Osim toga, nije naodmet ponoviti ni da gležnjače funkcioniraju tako da su najbolje kada se spajaju s (naizgled) nespojivim. Na kraju krajeva, ne zaboravite da je ljeto godišnje doba u kojem je sve što radite opuštenije i u kojem je, čini se, sve dozvoljeno raditi. Pa čak i nositi gležnjače.

GLEŽNJAČE

 

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh