0 0
Sportska obuća & oprema
Za svakoga ponešto

Godišnji odmor i aktivnosti: Ideje za one koji nikad ne miruju 

18.08.2020

Dok nema godišnjeg kao da nema ni ljeta, a mnogima je baš u kolovozu najdraže otići tamo gdje će „sve četiri“ biti u zraku. Dok vam, dakle, počinju godišnji, a time i ljeto, razmislite ljenčarenje zamijeniti nekom od ovih aktivnosti. Nećete se pokajati!

Plivajte u što hladnijoj vodi (da, možete vi to)

Da je plivanje dobro, učimo i slušamo od malih nogu. Ipak, nije nauštrb ponoviti zašto biste drugu kavu u danu u beach baru trebali zamijeniti jednom dobrom turom plivanja. Ono vam pomaže u jačanju kapaciteta pluća, ali i srca te krvnih žila. Osim toga, što je more (ili rijeka ili jezero) hladnije, to će vam plivanje više pogodovati cirkulaciji.

Odlična je to tjelovježba, ali svejedno ne dopustite da vas previše ponese. Ne idite predaleko od obale da vas ne bi spašavali.

Dobro raspoloženje dugovat ćete – aqua aerobiku

Dok ste još u vodi i dok ste mudro odlučili ne ići previše u duboko, razmislite o aqua aerobiku. Da, to su one grupe najčešće njemačkih i čeških umirovljenika koji veselo „skakuću“ u vodi dok im s kopna obično mlađa fit osoba zadaje vježbe. Na vrijeme se pobrinite da izgledate kao ta mlađa fit osoba.

Aqua aerobik je odličan za održavanje kondicije, ali još važnije – potiče dobro raspoloženje. Ne ustručavajte se probati!

Trčanje na plaži vole i vaša koljena

Opće je poznato kako morski zrak pogoduje svim uzrastima. S druge strane, trčanje pogoduje vašem psihofizičkom zdravlju. Pa, zašto onda ne spojiti to dvoje? Mekano tlo na plaži sjajna je podloga vašim koljenima jer služi kao neka vrsta amortizera.

Međutim, svejedno trebate pripaziti na neke stvari. Za početak, nipošto nemojte trčati tijekom dana. Radije birajte zoru ili večer (ne treba govoriti zašto, zar ne?). Čak i bez obzira na to što pod sobom imate dobru podlogu, trebate imati dobre i čvrste tenisice za trčanje. Završite svoj trening bacanjem u more (izujte tene!) i vidjet ćete kako taj dobar osjećaj ne može ama baš ništa zamijeniti.

SUP-aj i uživaj u prizorima koje je inače teško vidjeti

Možda naša obala nema one valove kao u filmovima, ali dobro je pa nema ni morskih pasa (kojih obično ima u tim istim filmovima). Baš zato je idealna za razne oblike zabave na vodi koji uključuju i neke rekvizite.

Pokušajte, recimo SUP. To je, zapravo, ona daska koja dolazi s veslom i koju sve češće imate priliku viđati na obali. Iako izgleda poprilično jednostavno (i dosadno) veslati tu dasku, vožnja SUP-a zapravo aktivira rad svih mišićnih skupina. Osim toga, sigurna je i prikladna svim uzrastima. 

tenisice

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh