0 0
Sportska obuća & oprema
Bez straha od kiše

Gumene čizme – vladarice jeseni

06.09.2019

Jesen, između ostaloga, znači i sezonu oborina. Iz ljetnih sandala valja opet uskočiti u nešto što će „preživjeti“ lokve i rijeke na ulicama koje je stvorila kiša. S obzirom da nitko ne želi zakoračiti u lokvu i ostatak dana provesti u bazenu koji se stvorio u cipeli ili tenisici, najbolje je na vrijeme se pobrinuti za to. Kako? Jednostavno – dobrim parom gumenih čizama.

Obuća koju obožavaju svi

Iako je mnogima prva asocijacija na gumene čizme obuća za neki oblik fizičkog rada, iz sezone u sezonu gumene čizme su sve viđeniji prizor, kako na špici tako i u poslovnom outfitu. Najbolje od svega što ih nose apsolutno svi: od klinaca do onih u „najmudrijem“ životnom razdoblju. Upravo se zbog toga i prilagodila ponuda gumenih čizama na tržištu. Sada ih je moguće pronaći u svim mogućim bojama i s toliko mnogo detalja da jednostavno svatko može odabrati nešto za sebe.

Kako odabrati pravi par za sebe

Kada birate gumene čizme, trebate imati na umu da one katkad mogu biti poprilično teške. Što su čizme teže, prije ćete se umoriti. Stoga, ako birate čizme koje ćete nositi svaki dan (po cijeli dan), svakako odaberite neke lakše. 

Kod gumenih čizama treba pripaziti i na fleksibilnost. Naime, guma i nije neki najfleksibilniji materijal koji će se prilagođavati vašoj nozi (kao što je to slučaj s kožom). Birajte što mekše gumene čizme kako bi vam bile što udobnije i kako bi se na vašoj nozi koliko-toliko ponašale kao neki prirodni materijal.

Većina se gumenih čizama, zbog svog modernog dizajna, danas nosi neovisno o vremenskoj prognozi. U slučaju da i vi planirate nositi svoje „gumenjake“ tijekom cijele sezone, imajte na umu da će vam za to trebati dobar par čarapa. Naime, većina gumenih čizama dolazi „gola“ iznutra, a guma sama po sebi ne dopušta nozi da diše. Zbog toga može doći do pojačanog znojenja, stvaranje vlage i sl. Sve to pak može odvesti do različitih gljivičnih infekcija. Kako biste to spriječili svakako na svoje gumene čizme nosite dobre, najbolje vunene čarape. 

Odaberite model koji će trajati

Nakon što ste odabrali gumene čizme s „tehničke“ strane, vrijeme je da se posvetite estetici, odnosno svome stilu. Kvalitetne gumene čizme investicija su koja će vam trajati dugo. Stoga, svakako se preporučuje da odaberete nešto što vam neće dosaditi nekoliko sezona. Dobar odabir itekako će se isplatiti.

Gležnjače, srednje duboke ili čizme do koljena. Jednobojne, šarene, s mašnama i resicama ili bez njih. Odlučite se za par prema svojim osobnim preferencijama. Što god da odaberete, jesen ćete dočekati spremno i u trendu jer gumene čizme zaista možete kombinirati uz sve: od lepršavih haljina, preko hlača i sakoa do odlazaka u šetnju šumom.

gumene čizme

Kako se brinuti za omiljene „gumenjače“

Kada ste napokon pronašli par gumenih čizama iz svojih snova, naučite kako ih održavati kako bi vam zbilja i potrajale nekoliko sezona.

Samo čišćenje je zapravo poprilično jednostavno. Izvana ih, kada se zaprljaju, možete prebrisati spužvicom i mlakom vodom u koju ste dodali nekoliko kapi tekućeg sapuna. Ako svoje gumene čizme sušite vani, važno je znati da ih nikada ne ostavljate na direktnu sunčevu svjetlost. Isto tako, ako ih sušite unutra, nikad ih ne ostavljate preblizu izvoru topline (tik uz vatru, peć, radijator i sl.). Prevelika toplina može oštetiti boju, ali i sam materijal. 

Isto tako, u slučaju da imate visoke gumene čizme, nikad ih nemojte pospremati na mjesto na kojem ih morate presaviti. Dakle, čistite ih običnom mlakom vodom i sapunom, ne izlažite ih suncu i toplini i ne presavijajte ih.

Ako želite dodatnu njegu za svoje „gumenjače“, u bilo kojoj trgovini obućom možete naći proizvode specijalizirane za čišćenje gume. Pomoću njih ćete zasigurno ukloniti sva sitna oštećenja.

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh