0 0
Sportska obuća & oprema
Spremni za sandale

I stopala trebaju detoks! Evo što trebate napraviti

05.05.2021

Stopala, baš kao i svaki drugi dio tijela, zaslužuju posebnu njegu. I baš zato što mnogi ljudi zaborave na to tijekom zime, proljeće je idealno razdoblje da svojim stopalima pružite jedan kvalitetan detoks.

Stopala vole kupke

Prije nego uskočite u sandale (napokon!), pobrinite se da vaša stopala zablistaju. Osim što čarape, čizme, teška obuća i druga zimska oprema ne dopuštaju stopalima da „prodišu“, „disati“ im ne da ni manjak pedikure, kupki i drugih oblika njege koji su nužni za zdrava i lijepa stopala. Preko zime se nekako sve uspava, pa tako i ova rutina. Međutim, došlo je proljeće i izlika više nema.

Ako niste neki obožavatelji kozmetičkih salona i pedikure, onda si priuštite detoks doma. 

Važno je odabrati pravu posudu

Kupke za stopala, osim za opuštanje, odlične su i za poboljšanje cirkulacije. Kada pokrenete taj uspavani krvotok u stopalima, vrlo brzo će i cijelo tijelo živnuti. Naime, kada se riješite teških i umornih nogu, vidjet ćete kako cijelo tijelo postaje lakše i lepršavije. 

Ono što je važno kod kućnih kupki za detoksikaciju stopala je odabir posude u koju ćete namakati noge. Ako kupku s octom (čiji je detoks učinak sjajan za cijelo tijelo) napravite u plastičnoj posudi, velika je vjerojatnost da će doći do reakcije u kojoj će plastika početi ispuštati određene kemikalije. To, jasno, ne pridonosi detoksikaciji pa je najbolje za kućnu detoks kupku za stopala koristiti dobre, stare porculanske, metalne ili drvene lavore.

Jedan detoks, tri recepta

Kada ste odabrali pravu posudu, u pravom omjeru u nju ubacite i prave sastojke koje sigurno već imate doma. Prva kupka je ona s gorkom soli. Sve što trebate je rastopiti dvije šalice soli u 4 litre vruće vode i namakati stopala do 40 minuta. Za potpuni spa doživljaj, ulijte nekoliko kapi omiljenog eteričnog ulja. Ova kupka je idealna za opuštanje, ali i smanjivanje modrica ili boli u stopalima.

Druga sjajna detoks kupka je ona sa sodom bikarbonom i morskom soli. Opet su vam potrebne 4 litre vruće vode, šalica sode i šalica morske soli. Nakon ove kupke nije potrebno ispirati stopala, nego ih tapkajući nježno osušite.

Treća je kupka - ali nikako ne manje učinkovita - ona s jabučnim octom. Ulijte u posudu s vrućom vodom (idealna temperatura je do 39 °C) šalicu jabučnog octa i namačite stopala do 40 minuta. U ovom slučaju će biti dobar i alkoholni ocat, ali zbog intenzivnog mirisa ipak je pametnije posegnuti za jabučnim. Kupka s octom je idealna i za one koji se muče s pretjeranim znojenjem stopala i s neugodnim mirisima.

I dok vaša stopala uživaju u vrućim, zdravim i opuštajućim kupkama, posjetite webshop gdje možete pronaći idealne sandale za (n)ovu sezonu.

SANDALE

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh