0 0
Sportska obuća & oprema
Ljeto nam se vratilo

Japanke: Kako odabrati omiljeni par ljetne obuće

03.05.2018

Japanke: Kako odabrati omiljeni par ljetne obuće

Ljetne temperature stižu sve ranije. Čim nam to prilike dopuste, zatvorenu obuću zato mijenjamo onom otvorenom, najčešće japankama. One uvjerljivo čine prvi odabir obuće za boravak na terasi, u kući, ali i za odlazak u šetnju ili na plažu. Sigurni smo da ste već u potrazi za novim parom pa evo na što bi bilo dobro obratiti pažnju.

Omiljene od Egipta do danas

Možda je najpoznatija povijest japanki ona iz Japana, no najstariji očuvani primjerak dolazi iz drevnog Egipta i to iz 1.500 godine prije Krista. Ovaj najstariji otkriven par napravljen je od papirusa, a svoje mjesto pronašao je u British Museumu.

Dio pop kulture japanke su postale tek tijekom pedesetih godina. Nakon Drugog svjetskog rata američki vojnici su ih donosili kući iz dalekog Japana. Tako su ubrzo doživjele i redizajn te postale neizostavan ljetni par obuće. I dan danas predstavljaju opušten i bezbrižan način života, a bez njih ne možemo zamisliti vruće dane.

Odaberite odgovarajući broj

Vjerojatno vam se čini kako je jednostavnije pronaći svoj broj tenisica. Jednostavno lakše osjetite stišću li vas ili su vam stopala možda i previše slobodna unutar tenisice. 

Kod otvorene obuće može biti nešto zahtjevnije pronaći odgovarajuću veličinu. Kad obučete japanku, pripazite da imate malo prostora iza pete i ispred prstiju. Obratite pozornost i na dio japanke koji 'sjeda' između vaših nožnih prstiju. Osim što će vam vaše ljetne mezimice tako biti udobnije, zaštitit ćete svoja stopala od mogućih žuljeva i povreda.

Prepoznajte znakove istrošenosti

Kad temperature postanu izuzetno visoke, japanke svi rado (i često) nosimo. Prije ili poslije, na njima se stvaraju znakovi nošenja, poput istrošenosti na peti. Čim izvadite prošlosezonski par na sunce,  okrenite ga i provjerite ima li pukotine i ispadaju li čepovi iz potplata. Ako naiđete na ove znakove, vrijeme je za novi par.

Kako japanke nosimo cijelo ljeto, a sve češće i dobar dio proljeća i jeseni, izuzetno je bitno da su one udobne i mekane. Japanke koje se mogu pohvaliti time da nadmašuju sva očekivanja po pitanju udobnosti definitivno su Ipanema i rider

Osim svojom udobnošću, ovi poznati brendovi brazilske proizvodnje osvojit će vas i još jednom bitnom karakteristikom, a to je izuzetna izdržljivost. Što je najbolje, u njihovoj se proizvodnji koriste najkvalitetniji, mekani materijali dobiveni procesom ekološke reciklaže. 

Opremite se za sve prilike

Uz japanke u kojima ćete rado šetati i gradom i plažom, Ipanema se može pohvaliti udobnim sandalama. Odlikuju se modernim dizajnom i mekim potplatom, zbog čega su idealan odabir za odlazak na posao i druge ljetne formalnije prilike. 

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh