0 0
Sportska obuća & oprema
Kućni spa

Kako u 5 koraka pripremiti stopala za toplije dane

10.04.2019

Jeste li jedni od onih koji jedva čekaju toplije dane i lagane šetnjice u otvorenim cipelama i sandalama? Ako jeste, svakako biste trebali znati da stopala za sezonu sandala trebate najprije dobro pripremiti. Slijedite ovih pet jednostavnih savjeta i napravite kućni spa tretman nakon kojeg će vam stopala biti njegovana, odmorna i spremna za pokazivanje.

Topla kupka

Najčešći problem s kojim se možete susresti nakon što se vaša stopala probude iz zimskoga sna jest zadebljana koža. Osim što estetski nije najprivlačniji prizor, može uzrokovati i bolove. Veliki kućni spa tretman koji će riješiti taj problem svakako bi trebao započeti toplom kupkom. U vodu je potrebno dodati krupnu morsku sol i po želji nekoliko kapi omiljenoga eteričnoga ulja. Dovoljno je petnaest minuta brčkanja nogu u kupki. Nakon kupke ćete vrlo brzo primijetiti kako vam noge prestaju biti teške i umorne, a kako koža postaje omekšana. 

Vrijeme je za piling

Otopljena sol u vodi pomoći će omekšati zadebljanu kožu, ali za potpunu mekoću potrebno je još malo soli. Umiješajte krupnu morsku sol u med i dobro utrljajte u stopala. U ovom trenutku pete će vam se činiti još grubljima. To je zato što će ostatak stopala biti nešto nježniji nego prije početka tretmana pa će stvoriti određeni taktilni kontrast. Međutim, još se ne zamarajte petama. Ovakav piling pomoći će vam ukloniti površinski sloj mrtvih stanica kože s cijelih stopala, čak i s onih mjesta koja se čine nježnima i njegovanima. Vjerujte, nakon duge zime i zanemarivanja stopala, nijedan dio nije njegovan onako kako bi trebao biti. Piling od meda i soli možete držati na stopalima desetak minuta, a nakon toga ga isperite u mlakoj vodi.

Strugalica kao glavno oružje

Najčešća pogreška koja se radi u prvoj proljetnoj kućnoj pedikuri jest brzopleto posezanje za strugalicom, odnosno kamenom za stopala. Bez tople kupke i pilinga, rezultati neće biti temeljiti. Osim toga, puno je teže odstraniti kožu koja je tvrda kao kamen, nego onu omekšanu, zar ne? Nakon prva dva koraka, zadebljana će koža toliko omekšati da će strugalica gotovo sama odraditi svoj posao. U ovom koraku iznimno je važno biti umjeren i nježan. Najzadebljanija koža nalazi se, osim na petama, i na jastučićima ispod prstiju, kao i na unutarnjoj strani stopala. Zato bi se strugalica najdulje trebala zadržati upravo na tim mjestima. Vanjski dio stopala nemojte uopće tretirati ovim pomagalom jer vrlo lako može doći do ozljede. Budite oprezni čak i sa struganjem peta i imajte na umu da one na dodir nikada neće biti jednako glatke kao vanjski dio stopala. Uostalom, pod prstima ćete najbolje osjetiti kada treba završiti ovaj treći korak.

ŽENSKE NATIKAČE

Ne zaboravite na nokte

Nakon uklanjanja zadebljane kože, činit će vam se da su vam stopala lakša za nekoliko kilograma. Za potpune spa rezultate nemojte zaboraviti nokte. Oni su jedan od važnijih čimbenika koji određuju ukupni dojam stopala, naročito kad dođe trenutak da uskočite u japanke ili sandale. Nokte je, naravno, potrebno redovito rezati i održavati tijekom cijele godine, ali neka ovaj proljetni tretman bude „generalka“ i za njih. Nožne nokte nipošto nemojte rezati polukružno jer to može uzrokovati njihovo zarastanje. Odrežite ih ravno pa rašpicom zaoblite rubove kako ne bi bili oštri. Rašpicom prijeđite i preko same plohe nokta kako biste izravnali sve neravnine.

Njegu noktiju završite s uređivanjem kutikule nokta, odnosno onoga dijela na dnu nokta koji graniči s kožom. Potisnite taj dio metalnom ili drvenom alatkom za nokte i na kraju umasirajte u kutikulu eterično ulje. Lakirati ili ne – ovisi o osobnim preferencijama.

Hidratacija, hidratacija i još hidratacije

Posljednji korak je onaj koji biste trebali uvesti i u svoju dnevnu rutinu. Sada, kada su vam stopala nježna i spremna za pokazivanje u omiljenim sandalama, bilo bi dobro zadržati taj osjećaj i izgled što dulje. Glavni suborac u tome svakako je hidratantna krema za stopala. Preporučuje se korištenje gušćih i masnijih krema budući da je koža na stopalima suša nego na ostalim dijelovima tijela. Kremu bi bilo najbolje nanijeti na stopala prije spavanja. Kako biste ih što više nahranili, obucite čiste pamučne čarape jer će se tako krema više upiti.

 

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh