0 0
Sportska obuća & oprema
GODINA NOVIH USPJEHA

Kako kućna fitness oprema može poboljšati vašu 2023.?

19.01.2023

Ako nešto u životu valja uložiti, to je svakako nešto što će u konačnici koristiti našem duhu i tijelu. 

Ulaganje u dobro zdravlje je najveće bogatstvo koje si čovjek može pružiti. Ono dolazi od prehrane, tjelovježbe i načina života. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći odlučiti kako i s čime započeti  novu godinu po pitanju tjelovježbe! 

NAJBOLJA OPREMA ZA KUĆNU TERETANU

Ne postoji jedna sprava za vježbanje ili grupa sprava koja je idealna za sve – vaša idealna kućna teretana je ona koja ima svu opremu koja vam je potrebna za postizanje vaših fitness potreba i ciljeva.

Ako ste odlučili kupiti opremu za vježbanje, svakako prvo istražite. Postoji mnoštvo informacija na internetu, od stranica proizvođača, stranica za entuzijaste do foruma na kojima kupci komentiraju različitu opremu i sve njihove prednosti i mane. Čitajte dalje kako biste saznali neke savjete koji će vam uistinu pomoći u stvaranju vaše najbolje kućne teretane.

PRVI KORACI

Prvi korak je odlučiti koji su vaši fitness ciljevi. Želite smršaviti? Želite li dobiti mišiće? Želite se više posvetiti kardio treninzima? Želite li samo dizati utege? Određivanje vaših ciljeva ključni je korak u procesu kupnje fitness opreme. Odredite koliko vam je prostora potrebno za opremu te provjerite hoće li stati kroz vaša vrata i u prostoriju u kojoj će se koristiti.

BICIKLIRANJE – OMILJENA AKTIVNOST ZA SVAKO DOBA

Bicikliranje nas na dobre dane izvlači na svjež zrak, daje nam osjećaj promjene i svrhe. No kad nam vrijeme nije naklono, postoje načini kako da svejedno "razgibate" srce i poboljšate svoje raspoloženje. 

Sobni bicikl jedna je od omiljenih sprava u kućnim teretanama i ima brojne potencijalne prednosti. Između ostalog, omogućit će vam sagorijevanje kalorija i kretanje bez potrebe da se previše oslanjate na zglobove. 

Evo nekoliko vježbi koje možete raditi na sobnom biciklu i tako ga maksimalno iskoristiti za dobrobit svog zdravlja! 

Zagrijavanje. Uvijek započnite sa zagrijavanjem, posebice ako ste početnik. Sami prilagodite sjedalo i brzinu. Otpor također igra važnu ulogu u naprezanju mišića za postizanje rezultata. Počnite s malom brzinom i najmanjim otporom kako biste se prilagodili stroju. S vremenom možete početi povećavati brzinu, otpor i intenzitet vježbi.

Spora i brza vožnja bicikla imaju svoje prednosti. Režim vježbanja trebao bi biti kombinacija to dvoje kako bi se izbjegao zamor mišića ili ozljeda od ponavljajućih i brzih pokreta.

Otpor kretanja. Ova značajka omogućuje mišićima da rade jače i sagorijevaju više kalorija što dovodi do bržeg gubitka masti. Ali otpor treba postaviti prema trenutnim sposobnostima. Prejaki otpor može dovesti do pretjeranog umora i bolova u mišićima.

Uz ove savjete želimo podsjetiti i na važnost kvalitetne fitness opreme. Kontaktirajte nas ili istražite naš webshop kako biste saznali što smo vam sve pripremili!

Komentari 1

5.0 Ocjenjeno: 1 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh