0 0
Sportska obuća & oprema
Čizma glavu čuva

Kako odabrati idealnu zimsku obuću

10.11.2020

Ako je vjerovati našim bakama i mamama (a kome vjerovati, ako ne njima), najlakše se razboljeti ako prehladu „navučete“ s nogu. Zato poslušajte bake i mame, preduhitrite prehladu i naoružajte se dobrom zimskom obućom. 

Najvažnije je odabrati udobne cipele

Dok je ljeto jedno potpuno lepršavo godišnje doba u kojem estetika pobjeđuje funkcionalnost obuće, zima sve to nadoknadi. Zimi je ipak bitnije da obuća koju nosite bude funkcionalna – topla, udobna, stabilna na skliskim terenima, nepropusna. Međutim, sve to nipošto ne znači da se trebate odreći i lijepog izgleda obuće. No, krenimo redom…

Udobnost je najvažnija osobina koju svaka vaša obuća bez obzira na godišnje doba treba imati. Ona će pružiti podršku vašim stopalima, a time i cijelom tijelu. Na kraju krajeva, hodanje po zimskim uvjetima samo po sebi zna biti izazovno i teško. Sigurno vam ne treba još dodatna briga oko toga kako izdržati u neudobnoj obući. 

Debljina đona igra veliku ulogu

Kod zimske obuće treba obratiti pažnju i na debljinu đona. Istina je da cipele s tanjim đonom često djeluju profinjenije i idealan su odabir za svečane prilike. Naravno, takva obuća tijekom zime ne treba biti potpuno zaboravljena jer je uvijek možete koristiti u svečanim prilikama do kojih ćete dolaziti po principu „iz-auta-u-auto“. Dakle, lijepo ih je imati po zimi, ali na suhom i po mogućnosti u zatvorenom i toplom prostoru.

Za zimu na hladnom i otvorenom prostoru ipak valja odabrati obuću s debljim đonom. Idealno bi bilo i kada bi taj đon bio „izrezbaren“ na dnu. To je svakako jedan oblik jamstva da ćete bez pada prijeći skliske površine kojih zimi sigurno ne nedostaje. Sve dame koje se pak ne žele odreći visoke potpetice ni tijekom najhladnijih mjeseci, mogu odabrati prekrasne modele s debelim đonom i sa stabilnom, „zimskom“ potpeticom.

I tenisice mogu biti idealne za zimu

Udobnost i dobar đon lako padaju u vodu (čak i doslovno) ako vaše zimske cipele nisu nepropusne. Sve i da snijega bude nedostajalo, kiše sigurno neće. Zapravo, poprilično je teško i zamisliti pravu, kvalitetnu, dobru zimsku cipelu koja nije vodonepropusna. Zato, prilikom kupovine svakako obratite pažnju i na to. 

Sjajna stvar je što među nepropusnom obućom možete birati između gležnjača, kožnatih čizama, softshell čizama s kojima bez problema možete i u osvajanje planina pa čak i tenisica. Tople i nepropusne tenisice pokazat će se pak punim pogotkom za sve rekreativce i sportaše (da, znamo koliko je „naporno“ obuvati i izuvati čizme, a koliko je jednostavno uskočiti u udobne tene). 

nepropusna obuća

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh