0 0
Sportska obuća & oprema
Fit i tijekom zime

Kako odabrati najbolje tenisice za trčanje po snijegu

28.01.2021

Samo zato što je hladno, što kiši ili sniježi, ne znači da se treba ostati doma i ne trenirati na zraku. Uostalom, znate kako ono kažu: "Ne postoji loše vrijeme, samo loša oprema". Baš zato vam donosimo savjete kako odabrati najbolje tenisice za trčanje po snijegu.

Pripreme za "summer body" počinju sada

Strastvenim trkačima je trčanje zimi možda čak i draže nego ljeti. Ipak zimski uvjeti zahtijevaju više predanosti, volje, energije, a samim tim je i izazov veći. Međutim, ako tek planirate početi s trčanjem i mislite da je pametnije čekati ljepše i toplije vrijeme, varate se. Kao prvo, ako planirate početi s trčanjem zato što želite doći do bolje forme, upravo je sada pravo vrijeme za to. Sada se počinje s pripremom famoznog "summer bodyja". 

S druge pak strane, zimi je dobro početi trčati baš zbog nešto težih uvjeta. Ako se naviknete na njih, na proljeće i ljeto ćete biti poletni, a korak (tj. trk) će vam biti lagan kao pero. Međutim, baš zbog tih nešto zahtjevnijih uvjeta se valja i bolje pripremiti. Ne samo psihički i fizički, nego i što se tiče opreme.

Za početak je važno slojevito se obući

Za početak, valja se ispravno obući. To znači da se trebate utopliti, ali da vam ni u jednom trenutku ne smije biti pretoplo. Dakle, zaboravite na debele majice ili, još gore, džempere. Obucite se slojevito, a najbolje bi bilo da je svaki sloj na vama funkcionalna sportska odjeća. Na taj će vam način biti toplo, a odjeća neće čuvati vlagu i znoj. Svakako je pametno da utoplite glavu – kapom, trakama, buffovima i slično.

Naravno, prva asocijacija kod trčanja (bez obzira po kojim vremenskim uvjetima) su – tenisice. I baš zato što su toliko važne, s razlogom su prva asocijacija. Kod tenisica je najvažnije da vam čuva gležnjeve, a time i glavu, zar ne? Zato kada birate tenisice za trčanje po snijegu, najvažnije je da budu otporne na sklizak teren te da su vodonepropusne. Dakako, udobnost je na prvom mjestu, kao i kod sve druge obuće.

Štite od hladnoće i daju lagan korak

Jedno od najboljih rješenja za trčanje po snijegu svakako su trekking tenisice. Kombinacija prirodnih i vodonepropusnih materijala, među kojima se posebno ističe funkcionalna CONTEX membrana, pružit će vam udobnost, ali će vas i zaštititi od svih vanjskih utjecaja: kiše, blata, vjetra, ali i hladnoće. Osim toga, mogu se pohvaliti i uloškom čija će vas mekoća svaki put iznova iznenaditi. 

Što se pak tiče stabilnosti, trekking tenisice krasi i ultra lagani potplat načinjen od phylon materijala. Tako možete biti sigurni da se nećete negdje poskliznuti (naravno, svejedno pazite na svaki korak tijekom trčanja jer se ozljede događaju svima, bez obzira na stupanj profesionalnosti). 

tenisice za trčanje

 

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh