0 0
Sportska obuća & oprema
Lagan i udoban hod

Kako odabrati prave tenisice

16.08.2019

Zasigurno se svakom u životu barem jednom dogodio peh prilikom kupovine tenisica. Ili su pretvrde i nikako da se „razgaze“, ili su vam malo velike, ili ste promašili namjenu tenisica. Naime, u tenisicama namijenjenim za slobodno vrijeme ne možete trčati ili igrati nogomet ili se baviti nekim ozbiljnijim sportskim aktivnostima. Zato je najvažnije znati namjenu za koju su vam tenisice potrebne.

Svake „tene“ mogu biti za slobodno vrijeme

Tenisice su do unazad nekoliko sezona bile namijenjene isključivo slobodnom vremenu, rekreaciji i sportskim aktivnostima. Danas su sve češći prizor tenisice koje modno osviještene osobe nose na suknje, haljine ili odijela. U nešto opuštenijim firmama u kojima nije propisan formalni dress code nije neobično pojaviti se na sastanku u tenisicama. 

Tenisice su postale vladarice svake odjevne kombinacije isključivo zbog svoje udobnosti. Iako u kategoriji „za slobodno vrijeme“ danas zaista svaki model može proći, postoje neki modeli tenisica koji će zadovoljiti i one nešto formalnijeg i strožeg modnog izričaja. 

Tenisice za trčanje vaši su najbolji čuvari

U slučaju da kupujete tenisice za trčanje, tu već trebate pripaziti na niz faktora: od tjelesne težine, preko proporcija, do stila trčanja, oblika stopala do veličine, izdržljivosti i sl. Osim toga, trkačima je iznimno važno znati unaprijed hoće li tenisice koristiti na asfaltnoj ili kakvoj drugoj podlozi. 

Kada je riječ o tenisicama za trčanje, znajte da će vas tenisice koje odaberete čuvati više nego bilo što drugo. Naime, trčanje kao aktivnost je poprilično naporna za vaše zglobove. Lako dolazi do ozljeda, problema s koljenima i slično i zato je važno odabrati tenisice koje će zadovoljiti baš svaki parametar i koje će biti kao krojene za vas.

Ako se bavite određenim sportom, birajte isključivo tenisice namijenjene za taj sport. Nogomet nećete igrati u tenisicama za košarku. Ako, recimo, u tenisicama namijenjenim za dvoranske sportove zaigrate nogomet na travi, nećete se proslaviti ni vi ni vaše tenisice. Vama će biti teško trenirati, a tenisice ćete brzo uništiti.

tenisice za trčanje

Kupujte tenisice na kraju radnog dana

Tenisice je najbolje kupovati, baš kao i cipele, predvečer ili navečer. Naime, tada vam je noga malo nateknuta od svakodnevnih obveza i ako vam bude udobna tada, bit će vam udobna i u trenucima kada ste najodmorniji.

Svakako napravite nekoliko koraka ili jednostavnih vježbi prilikom kupnje. Pokušajte srasti s tenisicom jer vam prije svega trebaju osigurati udobnost, bez obzira birate li tenisice za slobodno vrijeme ili za neku sportsku aktivnost.

Zlatna pravila za kupnju

Za tenisice koje će vam dati najbolje rezultate kupujte u vama poznatoj trgovini u kojoj znate što možete očekivati. Osim toga, kada ih kupujete, obujte čarape u kojima planirate trenirati i vježbati. U slučaju da imate ravna stopala i nosite ortopedske uloške, isprobajte tenisice s ulošcima. 

Nemojte zaboraviti ni na zlatno pravilo s kojim ste se zasigurno još kao djeca susreli dok su vas roditelji vodili u kupnju novih tenisica. To je da, kada tenisicu obujete, treba u njoj ostati jedan prst širine između najdužeg prsta i završetka tenisice. 

 

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh