0 0
Sportska obuća & oprema
back to school

Kako prvašiće pripremiti za polazak u školu

17.08.2018

 

Početak školske godine školarcima donosi veliko uzbuđenje. Pogotovo kad kreću u prvi razred! Osim znanja, u školskim klupama će stjecati prijatelje i usvajati nove odgovornosti. Kako bi im pomogli na njihovom školskom putu, vodite se savjetima u nastavku.

Stvorite pozitivnu sliku o školi

Možda ste bili odličan đak prvak s peticama iz svih predmeta, možda ste i obožavali školu, no moguće je i da ste bili dežurni mrzitelji i te zgrade i onoga što predstavlja. No, kao roditelj sigurno znate koliko je bitno kod djeteta stvoriti pozitivnu sliku o školi, kako bi dani provedeni tamo, a i sama prilagodba, prošli što bezbolnije. Ponekad, sasvim nenamjerno, djetetu stvorimo predodžbu da je škola kazna s novim nazivom. Zato izbjegavajte dovođenje škole u kontekst s prestankom igranja i sličnih ultimatuma.  Radije školu povežite s primjerom starijeg djeteta ili pak susjeda vršnjaka koji briljira u školi. Tako će se vaš prvašić imati na koga ugledati.

Vrtić nije škola

Iako nije dobro stavljati školu u negativan kontekst, poželjno je djetetu objasniti da škola nije vrtić. Vaš mali školarac tako mora znati da u školi može očekivati puno manje igranja i spavanja, a puno više rada i odgovornosti. Pristupite li tome s osmjehom na licu, vjerujemo da će i vaši klinci rado krenuti usvajati nova znanja.

Puno zadaća i učenja

Sigurno ćete se složiti kako nema ništa ljepše od dječje zaigranosti. No, kada škola dođe na tapetu, vrijeme je za usvajanje prvih radnih navika. Prelazak iz vrtića u školu bit će lakši nakon razgovora o novim obavezama, ali i svemu pozitivnom što škola donosi. Budite oslonac svome djetetu i objasnite kako ćete zajedno napisati puno zadaća i naučiti nove stvari. Naposljetku, zajedno ste jači!

Opremite svog đaka na vrijeme

Kako bi početak školske godine vama i vašem novopečenom đaku bio što manje stresan, nabavite školsku opremu i knjige na vrijeme. Nemojte zaboraviti kupiti opremu za tjelesni te papuče u kojima đaci provode cijele dane.   

Naučite djecu da vole učiti

Mnoga djeca jednostavno ne znaju kako učiti, a ne možeš voljeti ono što ne razumiješ. Pokažite klincima da ne mora sve biti uštogljeno, već da učenje može biti veselo i šareno. Osim toga, postoji li nešto ljepše od učenja novih stvari? Preostalo vrijeme do početka školske godine zato iskoristite za upoznavanje svog djeteta s ljepotom usvajanja novih znanja.

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh