0 0
Sportska obuća & oprema
olakšaj si

Kako se lakše nositi s vremenskim promjenama

14.03.2019

Nagle promjene vremena u proljeće i nisu neka novost. Ako vam se na samu pomisao javlja glavobolja, ne propustite saznati kako se lakše nositi s promjenjivim vremenom. 

Pratite vremensku prognozu

Kako biste spremno koračali kroz dan, večer prije provjerite vremensku prognozu. Brojne aplikacije vam u tome mogu itekako pomoći. Temperature se znatno razlikuju ujutro i navečer, pa je dobro proučiti što vas očekuje u koje doba dana. Tako ćete pripremiti svoje tijelo na ono što dolazi, ali i donijeti bolju odluku o tome što obući naredni dan.

Oblačite se slojevito

Ujutro kada idete na posao je jako hladno, a kada se vraćate kući izuzetno toplo? Rješenje pronađite u slojevitom oblačenju. Ako ste prikladno obučeni za ovakve vremenske razlike u samo jednom danu, šanse su da ćete svome tijelu omogućiti da lakše zaobiđe migrene ili, recimo, bolove u zglobovima. 

Pravi okidač za migrene je vjetrovito vrijeme. Vjetar steže krvne žile u dijelu mozga zaduženog za kontroliranje tjelesnih funkcija, pa je to česti razlog zašto patite od teških glavobolja i migrena. Vjetrovka ili lagana kapa savršeno su rješenje za ovaj problem.

Raznolika prehrana puna vitamina

Prehrana bogata voćem i povrćem učinit će dobro vašem tijelu i umu. Možda vas teža hrana više privlači, no neće vam pomoći pri nošenju s negativnim posljedicama promjenjivog vremena. Isplanirajte svoju prehranu unaprijed i vodite se time da bude bogata prijeko potrebnim vitaminima. 

Povećajte unos vode

Rijetko tko se može pohvaliti kako svaki dan unosi u svoje tijelo dovoljno vode. Ako ste i vi među onima koji zaborave na ovu važnu potrebu, vrijeme je da to promijenite. Nedovoljan unos vode samo pospješuje mogućnost pojave glavobolje zato nastojte povećati vaš svakodnevni unos vode. Vaše tijelo (i glava) će vam biti zahvalni.

Kavu zamijenite čajem

Ako čaj pijete samo kada ste bolesni, vrijeme je da to promijenite. Različiti biljni napici mogu vam pomoći pri nošenju s meteoropatskim brigama. S druge strane, više šalica kave dnevno neće vam pomoći da se osjećate odmornije. Baš suprotno! Osim što ćete biti umorniji, vaše tijelo će vrlo vjerojatno trebati dodatnu dozu hidratacije. Umjesto kave posegnite za ukusnim čajem od kamilice ili mente. Ti će vas okusi opustiti i pomoći vam da se lakše nosite s promjenjivim vremenom.

Tablete protiv bolova držite pri ruci 

Ako vremenske prilike loše utječu na vaš svakodnevni rad i život u vidu jakih glavobolja, tablete protiv bolova uvijek imajte pri ruci. Također, nemojte čekati zadnji tren. Obično već na prve znakove glavobolje možete popiti sredstvo protiv bolova te tako spriječiti razvijanje jače boli. 

Izađite na zrak

Na stranu to što je nezgodno zbog učestalih promjena vremena, proljeće je pravo godišnje doba za boravak na svježem zraku. Čak i onda kada vas užasno boli glava ili vas obuzme proljetni umor, dobro je prošetati. Pružite svom tijelu dodatnu dozu svježeg zraka, a samim time i kisika. Odvojite pola sata dnevno za laganu šetnju parkom i učinit ćete si veliku uslugu.

tenisice za trčanje
 

Spas pronađite u trčanju

Ako joga baš i nije po vašem guštu, isprobajte nešto dinamičniju aktivnost na svježem zraku. Trčanje vas ne košta ništa osim malo slobodnog vremena. Možete li birati, svakako nastojte trčati u prirodi. Tamo ćete pronaći više finog i čistog zraka, nego na prometnicama ili u četiri zida kakve teretane. Ova navika učinit će vaš organizam stabilnijim i otpornijim na vremenske promjene, a osim toga riješit ćete se i nakupljenog stresa. Sve što vam treba je par dobrih tenisica za trčanje, malo dobre volje i upornosti. 

Uzmite malo vremena za sebe

Promjenjivo vrijeme i posljedice koje ono sa sobom nosi uzrokuju podosta stresa. Kako to nipošto ne djeluje dobro na vaše zdravlje i tijelo, svaki dan uzmite pola sata za sebe. Posvetite to vrijeme opuštajućem ritualu po svom odabiru. Osluškujte svoje tijelo i pružite mu ono što treba. Bez obzira je li riječ o kupki u kadi, masaži, biljnom čaju u ranojutarnje sate ili pola sata tišine, nećete pogriješiti. 

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh