0 0
Sportska obuća & oprema
Dosta je odmora

Kako se vratiti u formu nakon blagdana

16.01.2020

Već je odavno prošlo vrijeme blagdana i prejedanja. Sada je vrijeme za povratak u formu i posvećenost treninzima. Da, teško je jer je vani hladno. Da, teško je jer vam je otvoren apetit. Međutim, sada je zbilja najbolje vrijeme za početak treninga, a evo i zašto.

Pripreme za ljeto počinju sada

Neka vam jedna stvar bude jasna. Nitko nikada nije postao supermodel niti je dobio pločice na trbuhu u mjesec dana. Sigurno nećete ni vi. Put do željene figure i željene forme je dugačak put i iziskuje brojna odricanja. Stoga, ako planirate početi vježbati mjesec dana prije odlaska na plažu, morate već sada znati da ćete dobro, dobro zakasniti. S vježbanjem za plažu počinje se – danas.

Naravno, kao i kod svega u životu, i kod vježbanja je najteže započeti. I to posebice ako započinjete sada kada biste najradije dane provodili ušuškani uz omiljene filmove i serije. Međutim, ako se sada naviknete (a vjerujte, potrebno je jako malo), s ljepšim danima sve će vam postajati lakše, a vježbanje i učinci sve bolji. Zato, probudite uspavanog medu u sebi i prije proljeća.

Ako ne znate kako trenirati, pitajte

Ako ne možete sami sebe motivirati na vježbanje i u glavi su vam još uvijek samo blagdanske gurmanske poslastice, otiđite u teretanu i potražite trenera. Možete imati treninge jedan na jedan, a mnogim ljudima (i to početnicima) puno je lakše ako odrađuju grupne treninge. Na taj će vas način motivirati i drugi ljudi koji dijele jednake patnje s vama, a vama će se postati mantra: „Eh, ako mogu drugi, mogu i ja“.

U slučaju da ste apsolutni početnik u vježbanju, svakako se savjetuje savjet stručne osobe, odnosno trenera. Sigurno ne želite zbog nepravilnog rada na spravama završiti na YouTubeu u rubrici „Smiješni videi“.

 

… ili instalirajte aplikaciju

Ako ste baš jako zimogrozni, uvijek možete vježbati i u toplini svoga doma, bez gubljenja vremena na odlazak u teretanu. Odlučite li se za ovu opciju, znajte da imate pregršt savjeta, aplikacija, videa i ostalih pomagala moderne tehnologije koja će vam omogućiti što bezbolnije i pravilnije vježbanje.

Doma ipak nemate toliko opasnosti od potencijalnih ozljeda (iako i tu trebate biti oprezni) i doma vam nije nužan trener. Stoga, mobitel s aplikacijama u ruke i doživite svoje vježbanje kao igricu koju treba prijeći. Vidjet ćete kako iz dana u dan postaje sve lakše i lakše.

Kada pojačati trening? Pa kad vam tijelo kaže

Kada se odlučite koji način vježbanja je najbolji za vas (s trenerom ili bez, u grupi ili samostalno), vrijeme je da napravite raspored. Za početak su dovoljna i tri dana u tjednu u kojima ćete odvojiti do sat vremena za svoje vježbanje. Ne treba se forsirati u početku. Vjerujte, dovoljan je korak i sama odluka da se počnete baviti nekom tjelesnom aktivnošću.

Intenzitet treninga pojačavajte slušajući svoje tijelo. U onom trenutku kada vam određene vježbe postanu prelagane i jednostavne, jednostavno si otežajte. Da, bit će teško, ali kad vidite kako se škemba topi, ta „težina“ postajat će vam sve draža i lakša.

Tijekom vježbanja, treba pripaziti na svoju sigurnost. Neće tu uvijek biti trener, a sve i da bude, pogreške se mogu dogoditi uvijek i svakome. Čak i najboljima. Kada je riječ o sigurnosti, tu veliku ulogu igraju tenisice. Nabavite kvalitetne tenisice koje će vam čuvati gležnjeve, a samim tim i olakšati vježbanje.

TENISICE ZA TRENING

Nema rezultata s previše kolača

Bez obzira na koji se trening odlučite i koliko često da ga odrađujete, ako ne promijenite prehranu, rezultati i neće biti neki. Zato, zaboravite na bunceke, sarme, kolače i svu drugu tešku blagdansku i postblagdansku hranu ako zaista želite vidjeti rezultate.

Upoznajte se s voćem, povrćem, žitaricama te manjim, ali zdravijim obrocima. Smanjite s  grickalicama, slatkišima, sokovima i drugim stvarima punim rafiniranog šećera. Kada spojite dobru prehranu i redovit trening, rezultati će doći.

 

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh