0 0
Sportska obuća & oprema
POVRATAK U REALNOST

Kako se vratiti vježbanju nakon odmora

10.09.2021

Odmor je namijenjen uživanju, a to ponekad uključuje vježbanje i zdravu prehranu. No, češće se radi o potpunom prepuštanju sunčanim danima, što također nikad nije loše. U svakom slučaju, nije tajna da se može vratiti u staru rutinu vježbanja nakon nekoliko dana, tjedana ili čak mjeseci pauze. 

Ako ste upravo u trenucima razmišljanja kako bi se valjalo vratiti treninzima, evo nekoliko naših najboljih prijedloga za povratak u zdravu rutinu!

Prije svega, uzmite si vremena za "odmoriti" od odmora.

Važnost sna prečesto se zanemaruje jer nakon godišnjeg uvijek prednost dajemo poslu, društvenom životu i kućanskim poslovima. Tek kad se počnemo osjećati mrzovoljno, ispijeno i iscrpljeno, shvatimo da bi nam pošteni san dobro došao. 

Odgovarajuća količina sna, osobito nakon odmora, vitalna je za naše cjelokupno zdravlje i dobrobit. Ako ste dovoljno odmorni, lakše ćete se vratiti u svoju rutinu vježbanja. 

Ponekad može biti korisno da se vratite samo koji korak unatrag u vježbanju kako biste lakše nastavili sa svojom rutinom. Nerealna očekivanja mogla bi vas usporiti ili vam narušiti motivaciju. 

Umjesto nadobudnih planova, pokušajte započeti s laganim šetnjama ili trčanjem kako biste se pokrenuli. A ako volite trenirati snagu, podižite lakše utege. Bit će primamljivo nastaviti ondje gdje ste stali, ali dajte svom tijelu vremena da se (ponovno) navikne na jači ritam. Čim započnete s nečim manjim i osjetite da vam ide dobro, tim prije ćete se vratiti u svoju normalnu rutinu.

Da biste održali novi ritam, slobodno dogovorite zajedničke treninge s nekime s kime rado provodite vrijeme. Dobar partner u treningu održat će vam motivaciju, a vježbanje će biti puno zabavnije. Usto se možete međusobno hrabriti što je još jedan pozitivni poticaj za povratak na "pravi put".

 

VIZUALIZIRAJ BUDUĆEG SEBE I – KRENI!

Vizualizacija može biti izvrstan alat za poticanje motivacije. To znači vizualizirati sebe kako razvaljujete u teretani, jurite prvi kroz cilj ili napokon izvodite onu super tešku pozu u jogi. 

Studija u Psychiatric Annals pokazala je da su sportaši koji su koristili tehnike vizualizacije tijekom treninga poboljšali svoje performanse tijekom igara. Osim toga, razmišljajući o krajnjem cilju i o tome kako ćete se nevjerojatno osjećati, bit ćete motivirani početi vježbati kod kuće ili u teretani i oživjeti tu viziju.

Ako je ovaj tekst bio upravo motivacija koja vam je trebala i spremni ste na prve korake povratka u zdravi život, opremite se kvalitetnom i odgovarajućom opremom za vježbanje iz našeg webshopa. Pronaći ćete sve što vam je potrebno, od sprava za vježbanje do udobnih tenisica. Vrijeme je da prestanemo s izlikama i napravimo najbolje za sebe!

 

tenisice za trčanje

 

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh