0 0
Sportska obuća & oprema
Revolucija klompi

Klompe: Povratak trenda iz 90-ih

10.10.2023

Klompe su vrsta obuće koja ima dugu i bogatu povijest. Njihovo podrijetlo seže u 13. stoljeće, kada su se počele koristiti u Nizozemskoj kao radna obuća. Izrađene su od jednog komada drva, što ih je činilo iznimno izdržljivima i praktičnima za rad u teškim uvjetima. S vremenom, klompe su postale simbol nizozemske kulture i tradicije.

Povezanost s modom 90-ih

Povijest klompi u modi je nešto drugačija. Njihova popularnost u modnom svijetu počela je rasti 90-ih godina prošlog stoljeća. Tada su se pojavile u kolekcijama nekih od najpoznatijih modnih kuća, a nosile su ih i mnoge poznate ličnosti. Klompe su bile simbol jednostavnosti, ali i bunta protiv tradicionalnih modnih normi.

Razlozi povratka trenda

No, što je to što je dovelo do povratka ovog trenda iz 90-ih? Postoji nekoliko razloga. Prvo, klompe su izuzetno udobne. Drugo, one su vrlo svestrane - mogu se nositi s trapericama, haljinama, pa čak i formalnom odjećom. Treće, klompe su ekološki prihvatljive. Izrađene su od prirodnih materijala, a njihova proizvodnja je mnogo manje štetna za okoliš od proizvodnje većine drugih vrsta obuće.

Utjecaj na suvremenu modu

Povratak klompi na modnu scenu nije prošao nezapaženo. Suvremeni dizajneri su ih brzo prihvatili i uključili u svoje kolekcije, a klompe su postale hit na modnim pistama širom svijeta. Ovaj trend nije samo utjecao na modu, već je i promijenio način na koji gledamo na obuću. Klompe su postale simbol udobnosti i svestranosti, ali i ekološke svijesti.

Različiti stilovi i brendovi

Klompe danas dolaze u različitim stilovima i bojama, pružajući svakom ljubitelju mode mogućnost da pronađe model koji najbolje odgovara njegovom osobnom stilu. Od klasičnih drvenih klompi, preko onih s kožnim remenima, do modernih verzija s platformama - izbor je zaista velik.

Neki od najpoznatijih brendova koji su uključili klompe u svoje kolekcije su Chanel, Gucci i Prada. Ovi brendovi su klompama dali novi, moderni izgled, kombinirajući tradicionalne elemente s trendovima suvremene mode.

Klompe u sezoni jesen/zima 2023.

Kada govorimo o sezoni jesen/zima 2023., klompe su definitivno jedan od najvećih trendova. Ove sezone, klompe dolaze u različitim bojama - od klasične crne i smeđe, preko vibrantnih nijansi crvene i plave, do pastelnih tonova s raznim motivima.

Osim toga, klompe su se pojavile i u različitim materijalima. Osim tradicionalnih drvenih, tu su i one izrađene od kože, antilopa i čak pluta. Bez obzira na to koji model odaberete, jedno je sigurno - klompe su obuća koja će vam pružiti udobnost i zdravo stajanje ili hodanje.

Zaključak

Klompe su obuća koja je uspjela premostiti jaz između prošlosti i sadašnjosti, tradicije i mode. Njihov povratak na modnu scenu pokazuje da moda nije samo o novim trendovima, već i o ponovnom otkrivanju i reinterpretaciji onoga što je već bilo. Bez obzira jeste li ljubitelj mode ili samo tražite udobnu i praktičnu obuću, klompe su definitivno vrijedne vaše pažnje.

anatomska obuća

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh