0 0
Sportska obuća & oprema
Zdravlje i udobnost

Medicinske klompe: Kako odabrati pravu obuću za dugotrajan radni dan

28.02.2024

Ako ste ikada proveli radni dan na nogama, vjerojatno ste već iskusili koliko je važan odabir materijala i udobnost obuće. To je osobito istinito za one koji rade u medicinskom sektoru. To je gdje ulaze medicinske klompe. Ovaj članak će vam pružiti sve informacije koje trebate o tome kako odabrati pravi par medicinskih klompi za dugotrajan radni dan.

Zašto su medicinske klompe neophodne?

Riječ "klompe" potječe od nizozemske riječi "klompen" koja označava "drvenu obuću". Međutim, moderna verzija medicinskih klompi su dizajnirane sa funkcionalnošću i udobnošću na umu. Ove posebno dizajnirane cipele mogu znatno smanjiti umor nogama nakon dugog radnog vremena.

Dodatna prednost uključuje bolje zdravlje stopala i gležnjeva, budući da su gležanj stabiliziran i stopalo poduprto tijekom duljeg razdoblja stajanja. Najobjašnjiviji razlog za popularnost medicinskih klompi među zdravstvenim djelatnicima je njihova prozračnost, što smanjuje pretjerano znojenje tijekom dugih sati.

Važne karakteristike koje trebate uzeti u obzir prilikom odabira medicinskih klompi

Udobnost:

Za početak, udobnost je sigurno najvažniji aspekt kod izbora bilo kakve obuće - a kamoli medicinskog para klompi koji će se koristiti tijekom dugačkih radnih smjena. Pobrinite se da su vaše nove klompe anatomski oblikovane te da nisu preuske ni preširoke - one bi trebale biti prave veličine kako bi bile što udobnije.

Materijal:

Pod ovime mislimo na dva aspekta: materijal izrade samih klompi (medicinska klompa) ali i materijal unutarnjeg sloja klompi (kožno gazište, gel umetak itd.). Što se tiče unutarnjeg sloja, gel umetak ili neki sličan materijal, može znatno poboljšati udobnost. Gumene klompe su također često vrlo popularan izbor zbog svoje prozračnosti i lakoće čišćenja, no treba pripaziti na vrstu posla jer takve klompe vrlo lako prokliznu na mokroj podlozi.

Neproklizni potplat:

Ovo može biti vrlo važna značajka za osobe koje rade u okruženju gdje postoji rizik od skliskih površina. Važno je naći klompe s dobrim neprokliznim potplatom kako biste izbjegli moguće ozljede na radnom mjestu. Stoga je vrlo važno prije kupnje provijeriti ako uz klompe postoji crtifikat neprokliznosti.

Zaključak

Odabrati pravi par medicinskih klompi je odluka koja može imati veliki utjecaj na vaš radni dan, a dugoročno gledano i na zdravlje vaših stopala. Uzimajući u obzir sve gore navedeno prilikom odabira novog para klompi, povećavate šanse da ćete biti zadovoljni sa svojim izborom. Sjetite se, najvažnija stvar kod odabira je udobnost i kvaliteta materijala. Iz tog razloga preporučujemo da uvijek radije birate kvalitetu nad cijenom jer su vaše noge najvažniji alat u vašem poslu!

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh