0 0
Sportska obuća & oprema
Zabava za sve

Najbolje jesenske aktivnosti za cijelu obitelj

29.10.2019

Kažu da je jesen proljeće u kojem je svaki list cvijet. Iako je temperatura niža, kiše češće, jesen i dalje može biti savršeno godišnje doba za brojne aktivnosti. Pogledajte koje vam mi preporučujemo, a vi odaberite neku koja vam najviše odgovara.

Aktivirajte se u šumi

Dok se mnogi „boje“ hladnoće i sa završetkom ljeta se zatvaraju u svoje tople domove, vi ipak pokušajte nešto drugo. Savršeno vrijeme za to je upravo jesen. Možete uživati u svježem zraku i još koliko-toliko hvatati sunčeve zrake prije nego dođe zima. Osim toga, priroda je u jesen, budimo realni, neodoljiva.

Spremite se zajedno s cijelom obitelji i otiđite u šetnju. Ako niste u nekoj formi, prošećite do obližnjeg parka, jezera i sl. Za one obitelji koje svaki lijep dan iskoriste za boravak u prirodi, a još su k tome svi sportski nastrojeni, idealno je planinarenje. Zašto ne biste jedan dan poranili, nakrcali rance i uputili se u istraživanje prirode. Vjerujte, obiteljska planinarenja prave su avanture koje će se posebno svidjeti najmlađim članovima obitelji. Trčanje po šumi, sunce i šuškanje lišća pod nogama uspomene su koje se pamte cijeli život. 

Naravno, treba imati na umu da za cjelodnevno ili poludnevno hodanje u prirodi treba imati adekvatnu obuću. Pobrinite se da imate ispravnu i kvalitetnu obuću primjerenu planinarenju. 

Sudjelujte u berbi voća

Možda nemate voćnjak ili ranč, ali zasigurno znate nekoga tko ima. Isplanirajte jedan produktivan i lijep vikend tako što ćete zajedno sa svojom obitelji otići kod nekoga (ili možda kod sebe) na selo i uživati u branju plodova. Jabuke, kruške, kestenje, šljive, grožđe pa čak i pravljenje vina, pekmeza i drugih ukusnih domaćih proizvoda. Ovakve aktivnosti najviše će koristiti vašoj djeci. Uživat će na svježem zraku, jest će domaću i svježu hranu, a kroz igru i zabavu steći će i neke radne navike. Zadajte im zadatke koje i oni mogu obavljati.

Osim što će vam pomoći u poslu, i oni će se osjećati sretnim što mogu biti dio cijelog procesa. Naravno, boravak na selu iziskuje i poseban outfit. Najbolje za takvo što bile bi gumene čizme s kojima nema straha tijekom hodanja po voćnjacima, blatu i bilo čemu drugom.

sportska odjeća

Uključite klince u vrtlarenje

Jesen je savršeno vrijeme da osvježite svoj vrt. Vrtlarenje je poznato kao jedna od onih aktivnosti koja na čovjeka ima terapeutski učinak. Dok vi odmarate moždane vijuge u vrtu, djeca će se zabaviti „čeprkajući“ po zemlji. Osim toga, nema boljeg doba za sadnju lukovica i trajnica od jeseni. Osim što je vrtlarenje sjajna aktivnost za jesen, pokazat će vam sve svoje čari u proljeće kada sve ono što ste zasadili procvjeta. Savršene cvjetne sadnice za jesensku sadnju su tulipani, zumbuli, šafrani, puškinije, kockavice i sl. Stoga, alat u ruke i brzo na pripremu vrta za rascvjetalo proljeće.

Berite gljive

Kad ste već u prirodi i u šumi, uputite se s klincima u još jednu jako zanimljivu aktivnost – branje gljiva. Naravno, najprije objasnite klincima da ne diraju gljive sami. Educirajte ih, pustite ih da se zabave u šumi, a nakon ovakvog jednog izleta zasigurno slijedi ukusna nagrada – ukusne gljive na tanjuru.

Vani je lijepo bez obzira na temperaturu

Iako je mnogima ljeto omiljeno doba za pokret i aktivnosti, nemojte dopustiti da vam jesen taj stav ukrade. Osim što možete uživati u mnogim prekrasnim danima i aktivnostima izvan doma, naučit ćete i klince, ali i sebe, da hladnoća nije tako strašna. Naučite se zabaviti bez obzira na vremenske uvjete. Kada vidite sve dobrobiti aktivnog boravka na otvorenom, ni zimske aktivnosti vam neće predstavljati problem. A vjerujte da i takvih aktivnosti, i to za cijelu obitelj, ima pregršt.

 

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh