0 0
Sportska obuća & oprema
Zimske radosti

Ne spremajte se za skijanje bez ovih stvari!

10.01.2020

Što drugo raditi nakon blagdana, nego trošiti sve pojedene kalorije. A kako drugačije to raditi, nego odlaskom na skijanje. OK, istina, uz skijanje dolaze i germknedle, kuhano vino i sve druge planinske poslastice pa je pitanje koliko će se kalorija zaista potrošiti. No, dosta o kalorijama. Idemo vidjeti bez čega se apsolutno ne smijete uputiti na snijeg.

Bolje skijati sa skijama nego bez njih

Ako čujete savjet da ne krećete na skijanje bez skija, pancerica, štapova, kacige i ostale skijaške opreme, pomislit ćete možda da je to besmislen savjet. Štoviše, izgleda kao da ga daje Grunf iz „Alana Forda“ koji bi rekao: „Bolje skijati sa skijama nego bez njih“. Međutim, ako bolje razmislite, to itekako ima smisla.

Skijanje je radosna, ali i poprilično opasna aktivnost. Osim vještine u svladavanju snježnih zavoja, i dobra oprema uvelike utječe na sigurnost. Stoga, zbilja, ne oslanjajte se na iznajmljivanje opreme. Imajte svoju kojoj vjerujete i s kojom vam odmor neće postati noćna mora.

Sunčane naočale čuvat će vas od snijega

Boravak na snijegu, koliko god da je čaroban, često zna postati neugodan. Osim što će vam zubi cvokotati od hladnoće, primijetit ćete i popriličan napor u očima. Naime, predugo gledanje u snježno bjelilo štetno je (i bolno) kao i zurenje u sunce.

Zato na skijanje nipošto ne idite bez sunčanih naočala, i to bez obzira hoće li biti sunca ili ne. Naravno, idealno je imati i skijaške naočale, ali sunčane će sasvim dobro poslužiti svrsi. Osim toga, s njima nećete izgledati čudno bez obzira skijate li ili ne. S druge strane, piti kavu sa skijaškima koje pokrivaju pola lica nije baš najpraktičnije.

Kapa vam grije cijelo tijelo

Odlazak na skijanje, svi znamo, puno je više od odlaska na skijanje i bavljenja sportom. U skijanje, osim spomenutih germknedli i kuhanog vina, ulaze i šetnje, druženja i, naravno, stvaranje savršenih fotki. Sve te „sporedne“ aktivnosti manje su dinamične od samog skijanja i zato je potrebno biti adekvatno odjeven za njih.

Najvažniji „rekvizit“ za to je – kapa. Ako niste znali, kada vam je glava na toplom i u toplom, i ostatak tijela će se sporije hladiti. Dobro je to znati kada krenete na šetnju alpskim obroncima, zar ne?

No, i dobre buce griju glavu

U pauzi od skijanja uživajte u planini i prizorima od kojih sigurno zastaje dah. S obzirom na to da ste utoplili glavu, ne zaboravite ponijeti i adekvatnu obuću. Najbolje od svega što prilikom odabira savršene obuće za planinu ne morate odustati od svojih estetskih načela.

Na skijalištima su najpopularnije su tzv. buce. Tople, moderne, nepropusne, a u istom trenutku i lagane i spojive s bilo kojim „planinskim“ stajlingom. Što još poželjeti?

BUCE

Krema za sunčanje nije samo za plažu

Ipak se može još nešto poželjeti. To je da se s planine vratite bez opeklina od sunca. Naime, jedna od stvari koje se najčešće zaboravljaju na skijanju je – krema za sunčanje. Vjerujete, na planini je sunce uvijek opasnije. Dok skijate možda nećete ni primijetiti da vas je sunce malo previše osunčalo, tj. da ste izgorjeli. Međutim, čim dođete u zatvoren prostor i čim se malo ohladite od svojih snježnih aktivnosti, vidjet ćete da crvenilo po obrazima uopće nije bilo od hladnoće.

Stoga, kremu za sunčanje sa što većim zaštitnim faktorom u torbu i ne brinite se za izgled (i zdravlje) svoga lica.

Putna ljekarna za potpuno uživanje

Zamislite idilu. Visoko gorje, snijeg, drvene kolibice, vi uživate i ništa se loše ne može dogoditi. Međutim, baš u tom trenutku odluče vas posjetiti virusi i bakterije. I sve krene po zlu. Preduhitrite tu nepoželjnu situaciju svojom putnom ljekarnom.

Dobro se naoružajte lijekovima, ali i vitaminima koje svakako trebate uzimati preventivno. Eh, tek tada će vam i drvene kolibe i cijeli planinski ugođaj biti čarobni i magični.

 

 

 

 

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh