0 0
Sportska obuća & oprema

Što je zapravo SOFTSHELL materijal?

29.03.2017

Softshell materijal sve popularniji

Prošlih godina, sigurno ste primijetili, sve više se spominje materijal pod imenom SOFTSHELL no što ono zapravo jest i od čega se sastoji? Sama riječ u prijevodu "meka kora" daje naslutiti da se radi o čvrstom materijalu koji bi zapravo trebao biti mekan, gibljiv i ugodan za nošenje. Upravo to je svrha Sofsthell materijala da nas čvrsto zaštiti od vjetra, kiše, hladnoće, a da pritom ne bude težak za nošenje.

Od čega se sastoji?

Softshell se često sastoji od dva ili tri laminirana sloja. U pravilu se vanjski dio sastoji od vrlo otpornog materijala koji unutarnje slojeve čuva od vanjskih utjecaja (vode, vjetra, prašine, blata), a da pritom diše. To mogu biti slojevi iz više vrsta materijala kao što su Polyester (PES), Polyamid (PA) ili Polypropilen (PP). Softshell materijal je tako gusto tkan materijal da vodu pretvara u sitne kapljice koje same otkotrljaju kao na slici.

Za koju priliku oblačimo softshell?

Softshell se najčešće upotrebljava u proizvodnji sportske odjeće i obuće koja se koristi u prirodi pod raznim vremenskim uvjetima. Softshell materijal je vrlo lagan i često se koristi kao zamjena za svima poznate flis jakne ili kišne kabanice. Sofshell odjeća ili obuća nije jeftina roba osobito ako je pojačana s vodonepropusnom membranom ali se uvijek isplati imati nešto od toga u ormaru jer to je materijal koji vas izuzetno štiti stoga je sve popularniji.

Jedna zanimljivost je da su taj materijal prvi počeli koristiti u NASI za odjeću koju su nosili astronauti, a prvi proizvođač na komercijalnom tržištu bio je SALOMON.
 

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh