0 0
Sportska obuća & oprema
Nježne i zdrave noge

Otkrijte recepte za najbolje domaće maske za stopala

30.06.2022

Ako niste dosad svojim stopalima pružili svu potrebnu njegu, što zbog situacije s pandemijom, što zbog manjka vremena, ne očajavajte. U nastavku potražite recepte za najbolje maske za stopala koje možete stvoriti u kućnoj radinosti.

Njegujete kosu, lice i zube? Njegujte i stopala!

Zbog manjka njege tijekom zime, svi znaju (a mnogi, nažalost, i osjete), koža na stopalima postane jako suha. Pretjerana suhoća stopala pak dovodi do zadebljanja kože, a katkad čak i do ispucanosti. 

Prve na ta-peti su pete. Ispucane pete, osim što nije baš lijepo vidjeti u divnim ljetnim sandalama, znaju dovesti i do problema koji debelo prelaze granicu estetike. Nekad, naime, toliko ispucaju da i najmanji korak može biti prebolan. 

Kako vam se to ne bi dogodilo, njegujte svoja stopala! Baš kao što njegujete kosu, lice, zube i ostatak tijela, njegujte i stopala. U slučaju da niste obožavatelj (ili nemate vremena ili bilo što drugo) odlazaka na pedikuru, svu njegu svojim stopalima pružite – doma. Pogotovo zato što je to lakše nego što mislite.

Morska sol za sjajan piling

Započnimo s pilingom. Kako biste mrtve stanice kože uklonili sa svojih stopala i pripremili ih za daljnju njegu, poslužite se ovim prokušanim receptom. Pomiješajte 1 žlicu maslinova ili kokosova ulja, pola šalice krupne morske soli i nekoliko kapi omiljenog eteričnog ulja (najbolje je neko umirujuće poput mente ili lavande). Tu pastu zatim dobro utrljajte u stopala.

Pustite da piling-maska stoji na stopalima neko vrijeme (možete je „učvrstiti“ pamučnim čarapama). Dok noge budete ispirali mlakom vodom, kružnim pokretima sklanjajte piling-masku. Nakon pilinga noge možete namazati kremom za noge. A što nakon toga? Potom uskočite u najotvoreniju obuću koju imate (japanke možda?) i ponosno pokazujte svoje njegovane noge. 

Soda bikarbona i jabučni ocat su zbilja čudotvorni

Vaša gruba stopala mogu (p)ostati mekana i nježna i pomoću recepta za koji su vam potrebni sastojci koje već imate doma. Jabučni ocat, topla voda i soda bikarbona. Da, zvuči kao onaj recept za preparat s kojim možete očistiti cijeli dom, ali ovog puta taj „preparat“ iskoristite kako biste pomogli svojim stopalima.

Uzmite, dakle, dvije šalice jabučnog octa, dvije šalice tople vode i jednu žlicu sode bikarbone. U tu smjesu namačite noge 20-ak minuta, a potom i isperite. Nakon ovog neobičnog tretmana, noge namažite kokosovim uljem, obujte pamučne čarape i s nestrpljenjem čekajte rezultate koji će sigurno doći.

Inače, oba kućna tretmana za njegu stopala najbolje je raditi navečer pred spavanje. Tada se stopala najbolje odmaraju (osim ako, naravno, ne mjesečarite) i upravo tada ih je najbolje nahraniti. A i sljedeće jutro će vam sigurno dan započeti bolje kada vidite da su vam stopala spremna za lak korak!

JAPANKE

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh