0 0
Sportska obuća & oprema
Tri vrste pedikure

Pedikura: Njegujte stopala ne samo zbog estetike, nego i zbog zdravlja

15.06.2020

Njegovana stopala nisu više stvar samo estetike i lijepog izgleda. Njegovana stopala važna su i zbog zdravlja. Zato je s vremena na vrijeme potrebno napraviti pedikuru. Hoće li to biti estetska, medicinska, klasična ili neka druga, ovisi o vašim potrebama. 

Pedikura je apsolutno za svakoga

Otvorena obuća ljeti daje jedan poseban osjećaj slobode. Međutim, mnogo je onih koji ostaju u zatvorenoj obući cijelo ljeto. Tu spadaju i one osobe koje jednostavno ne vole nositi natikače, šlape, japanke, sandale ili bilo koji drugi oblik otvorene obuće.

Ako vas slučajno mori to što ne možete nositi otvorenu obuću zato što su vam stopala puna zadebljale kože i drugih posljedice ne-njege, a s druge strane mislite da odlazak na pedikuru nije za vas, dopustite da vas razuvjerimo.

Tri su osnovne vrste pedikure

Tri su najčešće pedikure na koje možete otići, a to su: estetska, medicinska i klasična. Naravno, kao i u svim beauty tretmanima, i u svijetu pedikure postoje varijacije na temu pa možete pronaći pedikuru s ribicama (da, ribice vam grickaju stopala!) i brojne druge spa tretmane. No, idemo redom.

Estetska pedikura namijenjena je osobama koje ne muče problemi poput zadebljale kože, kurjih očiju, bradavica ili uraslih noktiju. Ona se obično sastoji od kupke, manjeg uklanjanja zadebljale kože i lakiranja noktiju. Naravno, sve se završi bogatom hidratacijom nogu (koja bi svakome trebala biti svakodnevica).

Nešto između estetske i medicinske pedikure je klasična pedikura. I ona se sastoji od kupke, pregleda stopala, uređivanja noktiju i stopala, ali uključuje i masažu. Klasična pedikura idealna je za osobe kod kojih se zbog prirode posla ili hobija često stvaraju natisci i kod kojih dolazi do bržeg zadebljanja kože. Na kraju krajeva, može biti idealna za svakoga jer tko ne voli dobru masažu stopala?

Medicinska pedikura olakšat će vam život

Posljednja u nizu tradicionalnih i najčešćih pedikura je medicinska pedikura. Dok su estetskoj i klasičnoj sklonije dame, medicinska pedikura najmanje razlikuje stopala po spolu, slikovito rečeno. Dakle, ova je pedikura tu da se u prvom redu brine za zdravlje vaših stopala.

Ako imate problema s gljivicama, medicinska pedikura će vam pomoći da se riješite te dosadne i neugodne pojave. Urasli nokti? Tu je medicinska pedikura. Kurje oči? Bilo koji drugi oblik koji vas ometa u svakodnevnom životu? Skoknite na medicinsku pedikuru i stvar će biti riješena.

Budući da čovjek u prosjeku dnevno napravi između 5000 i 20000 koraka, normalno je da će opterećenje na stopalima uzeti danak. To svejedno ne znači da se tomu trebate prepustiti. Odlazak na pedikuru zato shvatite kao pitanje zdravlja, a ne ljepote. I, naravno, ne zaboravite uživati u svojim omiljenim sandalama i japankama ovo ljeto!

sandale

 

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh