0 0
Sportska obuća & oprema
ODMORI MALO

Praznik rada: Kako iskoristiti toplo i sunčano vrijeme

26.04.2018

Kako ove godine praznik rada pada na utorak, vjerujemo da će većina vas ovu priliku iskoristiti za uživanje u produženom vikendu. Ako još nemate plan, inspirirajte se u nastavku i doznajte kako uživati u prirodi i svježem zraku!

Pravac na biciklijadu

Temperature su svakim danom sve više. Ako već niste, krajnje je vrijeme da skinete prašinu sa svog bicikla. Pripremite se za biciklističku sezonu i provozajte svog omiljenog ljubimca na dva kotača. 

Za sve vas koji ste nešto strastveniji ljubitelji biciklizma, praznik rada donosi i odličnu priliku za druženje s istomišljenicima i uživanje u vožnji. Produženi vikend iskoristite za sudjelovanje u jednoj od biciklijada diljem Hrvatske. 

Otrčite svoju rutu (ili dvije)

Trkači 'odrađuju' svoje čak i kad se ne radi, a u tome itekako uživaju. Naginjete li više tome da kilometre iza sebe radije ostavljate pod svojim nogama, nego pod kotačima, evo ideje! Predlažemo da odaberete jednu od nadolazećih utrka, zgrabite dobar par tenisica pa uživate i u dobroj utrci i u dobrom društvu.

Ideja 'stoji' i za one koji se trčanjem još nisu bavili. Sve što trebate je dobro se pripremiti i jednostavno - krenuti. Naravno, ne zaboravite da je potrebno poštivati svoje tijelo te, kada je trčanje u pitanju, sasvim lagano pomicati granice izdržljivosti i brzine.

Otvorite sezonu kampiranja

Kako bi proveli kvalitetno vrijeme u prirodi i kampirali, ne morate ići daleko. Hrvatska je poznata kao raj za sve kamping entuzijaste. Brojni kampovi se nalaze na atraktivnim destinacijama, okruženim netaknutom prirodom.

No, ako u vama leži pravi pustolov i želite se odmoriti u prirodi potpuno odcijepljeni od civilizacije, ovo su koraci koje definitivno morate proći. Prije polaska provjerite u kojem su stanju vaš šator i vreća za spavanje, a potom napravite listu stvari koje će vam trebati. Samo neke od njih su voda, hrana, nožić, repelenti i špaga. Sve spakirajte u ruksak, no nemojte se preopteretiti. Na kraju krajeva, odlazite se odmoriti u prirodu od svakodnevice, a ne kako bi je preselili u prirodu.

Okušajte se u trekkingu

Želite li provesti vrijeme u prirodi i aktivirati se, a pomalo ste svjesni da niste u najboljoj formi, isprobajte trekking. Ova je aktivnost idealan spoj između planinarenja i šetnje, a jača i tijelo i duh.

Ako vam je ovo prvi izlet u trekking avanturu, svakako istražite poneku od nekoliko odličnih ruta o kojima smo vam već pisali. Osim po destinaciji, razlikuju se i po intenzitetu pa ćete lako pronaći neku za sebe. Imajte na umu da ova sportska aktivnost može biti i laka i teška, ovisno o tome za koju se rutu se odlučite. 

Ipak, koliko god vam se ova aktivnost činila opuštajućom, pobrinite se za svoju sigurnost. Baš kao i u slučaju planinarenja, gležnjače su odličan odabir za trekking. One će vaše stopalo držati u pravilnom i stabilnom položaju, što će vam pomoći da se osigurate od mogućih ozljeda.

 

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh