0 0
Sportska obuća & oprema
Doma je najljepše

Pretvorite svoju kuću u fitness oazu

03.03.2021

 

Bez obzira na to što su se teretane otvorile, mnogi i dalje preferiraju trening doma. Ako ste među njima, pročitajte nekoliko savjeta koji će vam pomoći u dolasku do što boljih rezultata.

Bez tena nema treninga

Još uvijek nije poznato kakvo nas ljeto očekuje. Pritom se ne misli toliko na vremensku, koliko na onu epidemiološku prognozu. No, sve i da ne uspijete nigdje pokazati svoje „ljetno tijelo“, ne znači da ne trebate trenirati. Trenirajte da se osjećate bolje, poletnije, a na kraju krajeva i da budete sretniji i zdraviji.

Najbolja stvar kod vježbanja ujedno je i najteža stvar kod vježbanja, a to je činjenica da vam je za trening potrebna samo volja. Naravno, i dobre tenisice u kojima će vam vježbanje postati pravi gušt. Tenisice, osim što povećavaju udobnost i kvalitetu treninga, korisne su i kada je riječ o sigurnosti. Tenisice čuvaju gležnjeve i smanjuju mogućnost ozljede. Koliko god se mnogima činilo da su ozljede rezervirane samo za treninge u teretani, istina je drugačija. Izvođenje vježbi u čarapama na skliskom podu može završiti padom, uganućem noge ili nekom drugom ozljedom.

Tri vježbe koje su temelj svega

Vježbe koje možete raditi doma bez rekvizita zapravo su vježbe koje su temelj svakog treninga: i onog u teretani, i onog s rekvizitima, i onog za profesionalce, i za rekreativce, amatere... Prvi među tim „fundamentalnim“ vježbama svakako su čučnjevi. A znate li koliko postoji tek varijacija na temu? Zbilja je lista podugačka: od dubokih, preko polučučnjeva, do onih sumo. Uvrstite ih sve u svoj vježbalački jelovnik jer apsolutno se svaki njihov oblik može raditi doma i bez rekvizita.

Tu su i njihovo veličanstvo trbušnjaci. Sve što je potrebno za njihovo izvođenje su neodustajanje i usisan pod. Eh, taman dok ste dolje, iskoristite usisan pod i za sklekove. Iako su oni mnogima jedna od najtežih vježbi za izvođenje, sjajno je što si uvijek možete malo potpomoći s koljenima na podu.

Za one koji žele više i kojima vježbanje bazičnih vježbi bez rekvizita postaje premalo, mogu pogledati na našem webshopu odličnu ponudu fitness opreme i dodataka. Sjedeći ergometar ili sobni bicikl sigurno će kućne treninge podići na jednu višu razinu. Osim toga, s tako dobrim i korisnim spravama nikome se neće biti problem naviknuti na treninge i vježbanje. 

sportska oprema

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh