0 0
Sportska obuća & oprema
Biraj pametno

Prije nego obujete neudobnu obuću jer je „lijepa“, pogledajte koje su posljedice!

12.05.2020

Kažu da ljepota boli. Kažu da se za ljepotu isplati malo namučiti. Međutim, kada ljepote krene narušavati vaše zdravlje, onda više i nije toliko – lijepa. To se u potpunosti odnosi i na neudobne, ali lijepe tenisice ili cipele. 

Estetika prije udobnosti? I evo vam posljedica

Od malih nogu sigurno slušate o tome koliko je važna kvaliteta obuće za razvoj stopala. I to je jedna od najvećih istina. Srećom, roditelji tada biraju obuću vodeći se tom logikom pa djeca nemaju „pravo“ staviti estetiku prije kvalitete. Kada se to pravo stekne i zašto putem zaboravimo da je kod obuće najbitnija udobnost, pitanje je o kojem bi se dalo pisati. Nakon udobnosti, slijedi funkcionalnost, a tek potom dolazi – estetika.

Zbog te „toliko važne“ estetike često zna doći do tolikih problema koje samo operacija može riješiti. Ne želite si to, zar ne? Kako biste postali još svjesniji zašto više nikad ne biste trebali trpjeti bol, evo popis nekoliko najučestalijih posljedica.

Čukljevi se mogu javiti u bilo kojem razdoblju života

Jedna od najčešćih promjena na stopalima koja se može dogoditi u bilo kojoj godini života su oni nesretni čukljevi. Čukljevi nisu ništa drugo doli povećana i otečena meka tkiva i kosti na stopalu. Ako vam se pojavi čukalj, imajte na umu da on može i rasti. Jednostavno, vrlo brzo može doći do deformacije stopala koja je u 99,99 posto slučajeva – jako, jako bolna. 

Ako već možete bez kurjih očiju, onda živite bez njih

Čukljevi su nesretni, ali ništa bolje nisu ni kurje oči. Jednako bolne i jednako neestetične. Kurje oči mogu izrasti na bilo kojem dijelu stopala (nije li to strašno?!), a ako se ne tretiraju na vrijeme, vrlo brzo može doći do pogoršanja.

Iako kurje oči po prirodi nisu toliko opasne za zdravlje, ako možete bez njih, radije biste izabrali život bez njih, zar ne? Onda i učinite tako!

Žulj je još najbolje što vam se može dogoditi

Posljedica nošenja neudobne obuće s kojom se gotovo svakodnevno svi susreću jesu žuljevi. Istina, pored svih stvari koje se mogu javiti uslijed nošenja neudobne obuće, kada se žulj pojavi, mnogi će reći: „Uh, sreća pa je žulj“.

Međutim, čak i žuljevi mogu „podivljati“. Ako ih ne tretirate kako treba i ako stopala iznova i iznova izlažete patnji zvanoj „neudobna obuća“, znajte da će vam oporavak trajati jako, jako dugo.

Obuću birajte pametno

Urasli nokti, pojačano znojenje (i neugodan miris) stopala, iskrivljeni prsti pa čak i gljivice na noktima. Sve su to nuspojave „lijepe“ obuće koja je prije svega neudobna.

No, dobra vijest je da se možete vrlo lako zaštititi od toga. Kako? Birajte udobnu i kvalitetnu obuću, posebice ako je to par cipela i tenisica koji ćete nositi svakodnevno. Kvalitetne tenisice, anatomska obuća i slično svakako su jedan od nepogrešivih odabira za cjelodnevno stajanje na nogama.

halux valgus obuća

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh