0 0
Sportska obuća & oprema
VAU VAU

Produženi vikend s ljubimcem: Kako sve isplanirati, pripremiti i uživati

25.05.2018

Planiranje produženog vikenda može biti pravi izazov, a pogotovo odlučite li sa sobom povesti i psa. Ako se još niste upuštali u takvu avanturu, držite se ovih savjeta i - ne zaboravite predahnuti od radne svakodnevice!

Utvrdite i potvrdite smještaj

Bilo da svoju oazu opuštanja vidite u apartmanu na obali ili pak privatnom smještaju u unutrašnjosti, prvo provjerite smije li s vama odsjesti i vaš kućni ljubimac. Nisu svi iznajmljivači jednako blagonakloni prema dovođenju psa u njihov prostor, bolje je na vrijeme provjeriti. Brojne web stranice za rezervaciju smještaja daju vam mogućnost da pretražite smještaj u kojem je dopušteno odsjedanje u psećem društvu. Samo neke od njih su uniline i Booking.com.

Pronađite spas u zaštitnim prekrivačima

Netom prije produženog vikenda vjerojatno ste uglancali automobil pa sigurno ne želite da vam ljubimac uništi trud. Spriječite nered jednostavnim postavljanjem zaštitnih prekrivača za sjedala i pod. Alternativa za ovaj (ne toliko veliki) trošak može biti kombinacija plastične folije i ručnika.

Pripremite se pa uživajte

Želite li biti zaista bezbrižni, ne zaboravite na omiljenu hranu vašeg psa i dovoljno vode za putovanje. Nije loše pripremiti ni ručnik ili krpu s kojom ćete ga obrisati ako se zamaže istrčavajući se u šetnji na odmorištu. Imajte na umu i destinaciju na koju idete. Primjerice, odlučite li se na kampiranje ili aktivniji odmor, sebe, svoje članove obitelji i psa zaštitite repelentom. Obavezno pripremite i odgovarajuću obuću za dinamične šetnje i igračke koje vaš pas može koristiti u prirodi. 

Prošećite i razigrajte psa

Prije no što ukrcate psa u automobil, izvedite ga u dugu šetnju. Istrčavanjem će izbaciti dovoljno energije iz sebe pa će mu biti lakše podnijeti put. Želite li da vaš pas bude opušten tijekom vožnje, isplanirajte obiteljsko vrijeme za igru netom prije kretanja.

Smanjite mogućnost mučnine

Možda o tome niste razmišljali, ali ne podnose svi psi vožnju na jednaki način. Ako je pred vama duži put, pripremite se na to da ćete se morati pozabaviti i pitanjem pseće mučnine. Kako bi to spriječili, servirajte mu obrok barem dva sata prije polaska. Nekoliko dana prije velike vožnje u automobilu zajedno prođite nekoliko kraćih ruta. Znat ćete na čemu ste, i vi i pas!
 

Koristite odmorišta

Baš kao i na putovanjima s djecom, vjerojatno ćete morati stajati češće no inače. Pružite vašem kućnom ljubimcu priliku da protegne noge zajedno s vama i da se nakratko odmori od putovanja. Stanite gdje god je to moguće pa pustite psa da se istrči i popije vode. Ne zaboravite ga nagraditi. Priuštite mu poslasticu svaki put kad se ukrca za polazak i tako mu zahvalite za poslušnost. 

 

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh