0 0
Sportska obuća & oprema

Prvo obiteljsko skijanje: Vodič za prvi susret sa skijama

30.12.2017

Pogled na snježne obronke iz toplog apartmana, ali i poseban mir koji pruža skijanje zaista su čarobni. Ipak, zimovanje postaje 'prava stvar' tek kad je s vama cijela obiteljska postava, uključujući i podmladak. Ako se tek trebate odvažiti na takvu pustolovinu, osim puno strpljenja, sigurno će vam dobro doći ovi praktični i iskustvom provjereni savjeti.

Mališane unaprijed zainteresirajte


Kažu da djeca mogu skijati već od treće ili četvrte godine života. Naravno, uz puno pažnje te prilagođene uvjete i opremu. Na vama je da procijenite koliko vaši mališani imaju afiniteta za skijanje. Nekoj djeci prvi plugovi dolaze gotovo prirodnije od hodanja, dok je pred drugom možda ipak nešto više sati na skijaškim stazama.
Ono na što svakako možete utjecati jest zainteresiranost za skijanje. Krenite dovoljno rano prije polaska na zimovanje i sjetite se glavnog argumenta – snijega! Sasvim je sigurno da su djeca koja izričito ne vole snijeg, u manjini. Ako ste u djetinjstvu odlazili na obiteljska skijanja, sad je vrijeme da izvadite stare fotke i pokrenete snimke. Pokažite im kako je to izgledalo u vašim mlađim danima i potaknite ih da skupa nastavite lijepu sportsku tradiciju.

Iznajmite skije i pancerice


Mališani rastu, nama najčešće prebrzo. Umjesto kupnje skupe skijaške opreme, zato je najbolje na vrijeme posjetiti specijalizirane obrte koji iznajmljuju skije, skijaške daske, pancerice, štapove i drugu opremu. Osim što ćete definitivno uštedjeti, na raspolaganju imate profesionalce koji će za vaše dijete, prema visini i konstituciji, odabrati adekvatnu opremu. Uz sve navedeno, prednost je i što klinci na licu mjesta mogu vidjeti šaroliki sportski asortiman, ali i uživo doznati kako se skije pripremaju za snijeg. Sigurno će ih zanimati!

Upišite ih u školu skijanja


Profesionalni pristup savjetujemo i kad su u pitanju prvi skijaški koraci. Raspitajte se unaprijed za skijaške škole na skijalištu koje vam se sviđa, a kad odaberete onu pravu, smještaj rezervirajte u što neposrednijoj blizini. Neki za djecu koja tek počinju savjetuju individualne poduke, dok drugi tvrde kako je učenje skijanje najzabavnije i najbrže u grupi vršnjaka. Kako god odlučite, važno je da upoznate instruktora i izmijenite važne informacije. Ipak mu na brigu ostavljate svog mališana.

 

Dobro ih opremite


Već smo pisali o svemu što je potrebno da biste djecu pripremili za zimovanje. Najvažnije je da dijete obučete slojevito, a pritom ponesete i zamjensku odjeću. Obavezna su oprema i zaštitne naočale, kaciga, rukavice, eternity šal, ali i krema za sunčanje. Nikad ne znate kad bi djetetu moglo postati preteško ili možda dosadno skijati, zato sa sobom na skijalištu uvijek imajte rezervne zimske buce.

Dozvolite im pokoji nestašluk


Djeca su djeca i koliko god naporno bilo, nekad im moramo i popustiti. Unatoč trudu instruktora i vašoj želji nekad ne ide sve po planu. Ako to primijetite, možda je najbolje da pričekate iduću snježnu sezonu i upogonite sanjke.

 

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh