0 0
Sportska obuća & oprema
ZA SRETNIJU GODINU

Siječanj je sjajno vrijeme za nove početke

05.01.2022

Koliko vas krajem prosinca razmišlja o protekloj godini obećavajući si da će sljedeća biti drugačija? Bez sumnje, većina nas to čini. 

Sad je to već utemeljeni ritual - obećati sebi da ćemo s početkom siječnja svako ujutro početi trčati, postati društveniji, napisati onu knjigu o kojoj razmišljamo već nekoliko godina, češće posjećivati ​​obitelj, pohađati satove francuskog jezika,... I onda odustati. Uspostavljanje novih rutina i navika može biti izazov.

Imajući sve to na umu, donosimo popis ciljeva i želja koje će vam pomoći da polako i pažljivo započnete novu godinu. Ne dopustite da vas nezdrave navike sputavaju!

ODMORITE SE

2021. je bila teška. Za svakoga, u različitim mjerama. Stoga možda najveća zdrava navika koju si možete pokloniti jest – psihofizički odmor. Odmor od negativnih riječi, od pritiska drugih, pauza od gledanja vijesti, društvenih mreža... Svi zaslužujemo odmor u bilo kojem obliku koji nam se čini potrebnim, a to je vjerojatno jedna od najzdravijih stvari koje možete učiniti za sebe u novoj godini.

USPOSTAVITE RUTINU

U ovim nesigurnim vremenima može biti vrlo teško osjećati se kao da su vam dvije noge čvrsto na zemlji. Svaki dan i svaki tjedan bombardiraju nas vijestima i da možemo ili ne možemo učiniti ovo ili ono. Pronalaženje rutine omogućit će vam da se bolje nosite s ovim promjenama i posljedicama trenutne pandemije. 

Jutarnja rutina u kojoj uživate u kavi i doručku za stolom gledajući svoj kalendar, oblačite se i njegujete kožu, idete u dugu šetnju sa psom neke su sitnice koje će vam pružiti vrijeme za sebe. Ako se kojim slučajem prekinu, smislite nove ili pokušajte zadržati dijelove postojeće rutine.

KORAK PO KORAK JE NAJBOLJI NAČIN

Ako ste mislili da morate raditi intenzivne, žustre treninge kako biste bili zdravi i u formi, zapamtite da nije sve u znoju. Postoje i bolji, blaži načini.  

Šetnja (ili šetanje psa) je zapravo izvrstan oblik vježbanja. Pošto je hodanje niskog intenziteta, pogodno je za svakoga, a pritom omogućuje boravak na otvorenom i ima velike prednosti za mentalno zdravlje. Postavljanje cilja da hodate više ne samo da će vaše tijelo održati zdravim, već će to vjerojatno postati jedan od omiljenih dijelova vašeg dana. Odvojite sat vremena da slušate svoju omiljenu glazbu, podcast ili knjigu i istražite gdje živite. Sve što vam treba su kvalitetan par tenisica i dobra volja! 

ZABAVLJAJTE SE KAO DA STE OPET DIJETE

Zašto je uvijek sve tako ozbiljno? Budući da smo odrasli, vjerujemo da sve što trebamo je raditi, zarađivati, pospremati, plaćati račune, paziti na svoju djecu i kućne ljubimce, čitati važne članke i gledati važne dokumentarne filmove i biti potpuno odgovorni. 

Što se dogodilo s trčanjem uokolo s osjećajem slobode koji smo imali kao djeca? Biti blesavi i izražavati se? Ove godine uvedite puno više zabave u svoj život: kupajte se u moru i jezerima, družite se s prijateljima, bavite se sportovima, plešite na omiljene pjesme i pozovite zabavu u svoj život - jer svima nam treba nešto od toga i u 2022. godini. 

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh