0 0
Sportska obuća & oprema
Hit obuća sezone

Špagerice – apsolutne vladarice ljeta

13.06.2019

Ima li razigranijeg godišnjeg doba za kombiniranje outfita od ljeta? Do izražaja tada dolaze lepršave i lagane tkanine, svijetle boje, a svim zaljubljenicama u modu život odmah postaje veseliji i ljepši. Čak i onda ako vam neka odjevna kombinacija nema „wow“ efekt, znate da ga možete stvoriti dobrim parom cipela. 

Apsolutne vladarice gradskih modnih pista već nekoliko sezona svakako su špagerice. Otkrijte sve o svojim omiljenim ljetnim cipelama i pogledajte u kojim ih prilikama možete sjajno iskombinirati.

Cipele koje nose baš svi

Špagerice su se pojavile još u 13. stoljeću i bile su obuća siromašnih. Stvorene su da budu izdržljive, udobne, lagane i jednostavne. Prednost takvih cipela, a još više potencijal da postanu nezaobilazni dio garderobe svake modno osviještene osobe, prepoznata je u 20. stoljeću. Od tada pa do danas najveća imena modne industrije iz sezone u sezonu izbacuju nove kolekcije besmrtnih špagerica.

Danas špagerice nose apsolutno svi – od djevojaka koje njeguju romantičarsko-francuski look, preko onih koje su pobornice hippie-boho stila, a nije neobično vidjeti ih i na muškarcima koji svoju modnu inspiraciju pronalaze u zemljama Mediterana. 

Kako iz sezone u sezonu ovaj klasik dobiva sve veću vojsku obožavatelja, danas je u ponudi toliko modela da će zaista svatko naći nešto za sebe. Od papuča špagerica, preko kombinacije oksfordica i špagerica do onih na platformu. Izbor nikada nije bio veći, a samim tim i mogućnosti za kombiniranje nikad nije bilo više.

Jeans i špagerice se vole

Iako jeans hlače nisu najzahvalniji ljetni komad odjeće, toliko se dobro slažu sa špagericama da ćete naprosto morati isprobati tu kombinaciju. Hlače, prozračna košulja, špagerice na pruge i dobar ljetni ruksak klasična je casual kombinacija s kojom ne možete promašiti.

Nema ljeta bez haljina

Ultimativna ljetna kombinacija sastoji se od dva ključna sastojka: haljine i špagerica. Bez obzira koju duljinu haljine nosite, bez obzira na kroj, materijal ili boju, špagerice će savršeno pristajati svakoj haljini.

U slučaju da se odlučite za neku svečaniju odjevnu kombinaciju, ali ipak želite zadržati dozu opuštenosti, odaberite špagerice sa svjetlucavim tekstilnim gornjištem. 

Špagerice

Ni na plažu bez njih

Najbolja stvar kod špagerica je ta što jedan par cipela možete iskoristiti u nekoliko različitih stilova. Ako vam je bitno da i na plaži budete stylish, odaberite dobar par špagerica, i to svakako otvorenih.

Sportsko-ljetni look

Budući da su špagerice već toliko evoluirale da sada postoje i u obliku tenisica, zašto to ne iskoristiti? Takav model odlično se može iskombinirati s vrećastim hlačama i print majicom. Jednostavno, a efektno!

I na sastanak s njima

Ako ne radite posao koji od vas zahtijeva baš jako ozbiljan dress-code, ne oklijevajte na posao doći u špagericama. Samo zamislite kombinaciju s crnom midi olovka-suknjom, bijelom bluzom i decentnim crnim špagericama. Na druge ćete ostaviti dojam profesionalnosti, a opet ćete sačuvati dašak opuštenosti.

 

 

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh