0 0
Sportska obuća & oprema
OBUĆOM PROTIV BOLI

Sve prednosti klompi s metalnom oprugom

09.05.2019

Bol u leđima, slaba cirkulacija, ukočenost, pa čak i glavobolje tek su djelić onoga što čovjeku može donijeti cijeli dan na nogama. Sve te negativne posljedice još su izglednije kada je taj cijeli dan na nogama proveden u nekvalitetnoj i neudobnoj obući.

Klompa glavu čuva

Liječnici, medicinski tehničari, zubari, frizeri ili prodavači jedna su od zanimanja u kojima postaje istinita ona da „obuća glavu čuva“. Zato se upravo kod osoba koje se bave tim zanimanjima može vidjeti da svoj posao obavljaju u najudobnijoj mogućoj obući –  klompama.

Međutim, sve je više i onih koji se odlučuju za takvu obuću i izvan radnoga vremena. Mame koje su cijeli dan na terenu s djecom, ljudi koji već imaju problema s kralježnicom ili slabom cirkulacijom ili sve one osobe koje jednostavno žele poboljšati kvalitetu života sve više uviđaju prednost nošenja klompi. Posebice zato što je današnji dizajn zbilja napredovao u odnosu na sterilne i bijele klompe kakve smo navikli viđati po ordinacijama.

Udobne, kožne, prozračne i anatomski oblikovane klompe pokazale su se jednim od glavnih saveznika u očuvanju zdravlja nogu i leđa. Kako bi rad i cjelodnevno stajanje postali još ugodniji i udobniji, stvorene su klompe s metalnom oprugom koje donose pregršt benefita.

Povoljno utječu na zglobove

Klompe s metalnom oprugom prije svega su anatomski oblikovane klompe. Rađene su od prirodnih materijala što omogućuje nozi da u njima „diše“. Osim toga, uvijek je riječ o materijalima koji imaju posebna antibakterijska svojstva. Sve to omogućuje samom stopalu udobnost i ugodnost. Međutim, osim trenutačnog osjećaja lakoće, anatomski oblikovane klompe, posebice klompe s metalnom oprugom, pružaju niz pogodnosti koje će se dugoročno isplatiti.

Jedna od pogodnosti je i zaštita zglobova. Naime, tijekom nošenja nekvalitetne obuće, sva težina tijela pada na zglobove što ih dugoročno itekako oštećuje. Budući da opruge na klompama služe kao svojevrsni amortizeri, dolazi do ravnomjerne raspodjele tereta na noge zbog čega vaši zglobovi mogu malo predahnuti.

Smanjuju pritisak na pete

Jedna od češćih nepravilnosti tijekom hodanja je ili hodanje na prstima ili hodanje na petama. Potrebno je podjednako opteretiti i petu i prste tijekom svakoga koraka. S klompama s metalnom oprugom to će se dogoditi doslovce samo od sebe. Jednako kao što je slučaj i kod zglobova, i pete su zahvaljujući metalnoj opruzi zaštićene i pošteđene velikog napora.

Hodajući u klompama s metalnom oprugom pete će više „raditi“ i neće non-stop biti „zalijepljene“ za pod. Smanjit će se trenje, a time i pritisak na njih. Smanjenjem pritiska na petu zaštitit ćete ligament koji održava svod stopala što će spriječiti pojavu tzv. petnog trna.

Potiču cirkulaciju

Hladna stopala ili trnci znak su slabe cirkulacije. Osim što neaktivnost može dovesti do ove neugodne pojave, česti su razlozi i loša hrana, pretjerano konzumiranje alkohola i cigareta, ali i dugotrajno stajanje. 

Klompe s metalnom oprugom poslužit će vam i kao svojevrsne spravice za tjelovježbu. U njima će se stopalo više aktivirati i time će se težina i pritisak ravnomjerno rasporediti u cijeloj nozi. Aktivnije stopalo znači bolju cirkulaciju, a bolja cirkulacija znači bolje zdravlje. 

Čuvaju i liniju

U klompama s metalnom oprugom hod će postati trening. Neće vam to koristiti samo za poboljšanje cirkulacije, nego i za očuvanje linije. Naime, kako se stopala više gibaju, tako će više aktivirati mišiće cijelih nogu i stražnjice. Nećete ni osjetiti da ste trenirali, a nakon vrlo kratkog vremena primijetit ćete zategnutije mišiće i bolje držanje.

Ispravljaju hod

Predug, prekratak, prebrz ili prespor hod mogu dovesti do različitih bolova, deformacija, a kasnije i bolesti mišićnoga sustava stopala. S klompama s metalnom oprugom moguće je ispraviti nepravilan hod, a time i spriječiti ili umanjiti bolove i bolesti.

Naime, hodajući u klompama s metalnom oprugom, hodat ćete pod blagim nagibom koji je osmišljen tako da savršeno odgovara fizionomiji, ali i položaju stopala koje ono ima u hodu. Upravo zbog toga klompe s metalnom oprugom neka su vrsta „aparatića“ za noge.

BIANCOMOLINA

Sjajna radna obuća

Klompe s metalnom oprugom nisu dobre za rad koji zahtjeva dugo stajanje samo zbog svoje udobnosti. Naravno, to je najveći razlog, ali klompe s metalnom oprugom napravljene su u skladu s osnovnim sigurnosnim zahtjevima radne obuće. Ne kližu se na keramičkim i čeličnim podlogama zbog čega nema straha od padova i lomova.

 

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh