0 0
Sportska obuća & oprema
Pametan odabir

Sve što trebate znati o odabiru obuće za treću dob

27.06.2018

Svaki novi rođendan donosi nam i sve slabije kosti. Kako naše tijelo sve više slabi, moramo imati na umu da trebamo posvetiti nešto više vremena pravilnom odabiru obuće. Slijedi nekoliko jednostavnih savjeta.

Zdrava stopala u anatomskoj obući

Kada obuća ima cilj rasteretiti kralježnicu, koljena, zglobove i stopala, sigurno će vam olakšati svakodnevicu. Anatomska obuća je rađena upravo s tom namjerom. Kako bi uspješno odradila svoj posao, mora svaki pokret održavati pravilnim. Tako je ova obuća ujedno prevencija deformacija i ozljeda.

Papuče za vodu

Bolni zglobovi u starosti nisu nikakva novost. Jedan od učinkovitih načina kako ih odmoriti od pritiska je plivanje. Osim što ćete rasteretiti zglobove, plivajući ublažavate simptome astme, smanjujete rizik od dijabetesa te povećavate kapacitet pluća.

Zato iskoristite ljetne dane i zaplivajte u moru. Ipak, vodite računa o tome da se ne izlažete jakom suncu i da uvijek imate bočicu s vodom sa sobom na plaži. Kako bi vam ulazak i izlazak iz vode bio jednako ugodan kao i plivanje, zaštitite svoja stopala papučama za vodu.

Tenisice za duge šetnje

Kada je u pitanju obuća, svima nam je na prvome mjestu udobnost. Ništa drugačije nije niti kada je sve teže prebrojati koliko svjećica ima na torti.

Mišljenje da svijet staje odlaskom u mirovinu je pogrešno, jer upravo tada imamo najviše vremena za druženje i uživanje u prirodi. Duge šetnje mogu blagotvorno djelovati na organizam, samo nemojte zaboraviti obuti udobne tenisice. Osim što će vam u njima biti ugodnije dugo šetati, dobre tenisice će vaše stopalo držati u pravilnom položaju.

Klompe na kraće staze

Ako vas vrući dani ne zaustavljaju u svakodnevnim aktivnostima po domu i oko kuće, onda svojim stopalima ponudite nešto otvoreniju obuću. Dugo stajanje osim nateknutih nogu uzrokuje i bolove u kralježnici, a klompe s oprugama su tu da vam pomognu riješiti i taj problem.

Zapamtite da pravilno odabrana obuća čini veliku razliku u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Zato, birajte pažljivo.

Gležnjače na noge i trk u prirodu

Svaki ljubitelj planinarenja, trekkinga i nordijskog hodanja zna da vam na prvom mjestu mora biti sigurnost. Zato se preporučuje pravilna zaštita cijelog tijela repelentima, lagana odjeća u kojoj vaše tijelo može disati i stabilne gležnjače u kojima možete koračati po svim terenima. Dobre gležnjače drže vaš zglob i štite vaše stopalo u slučaju nezgoda. Jednako tako, osjećat ćete se stabilnije pa vam gležnjače mogu poslužiti i kao prevencija od ozljeda. 

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh