0 0
Sportska obuća & oprema
Pametno pospremanje

Sve što trebate znati o spremanju ljetne obuće i odjeće

26.09.2018

Trenutne temperature, naročito one jutarnje, vjesnik su prave pravcate jeseni. Vrijeme je da sadržaj ormara i cipelarnika lagano pospremimo, a u prvi plan stavimo topliju odjeću i obuću. Iako nas taj proces najčešće, blago rečeno, ne veseli, odlaganje odjeće i obuće zapravo je vrlo jednostavno. 

Pronađite pravo mjesto

Ponekad ormar ili komoda koju ste predvidjeli za odlaganje i nisu baš idealni. Pogotovo ako se nalaze u podrumu ili na tavanu! Za početak pronađite mjesto koje ima konstantnu sobnu temperaturu i suh zrak. Hladne temperature i vlaga mogli bi trajno naštetiti vašim omiljenim ljetnim cipelama ili hlačama.

Prvo perite pa dobro posušite

Baš kao što želite izbjeći vlagu i neugodne mirise ustajalosti, tako ne želite niti sami stvoriti plijesan na svojoj odjeći. Prije slaganja u prozračne kutije, garderobu operite i, ono ključno, dobro osušite. 

Budite sistematični

Želite li lako pronaći omiljenu majicu ili sandale čim dođe prvi topli dan, razvijte svoj sistem za spremanje odjeće i obuće. Možda će vam najučinkovitije biti odvajanje hlača, majica i obuće po kutijama. Budu li spremljeni odvojeno, lakše ćete ih pronaći kada vam zatrebaju.

Zaštitite osjetljive haljinice

Široke drvene i tekstilne vješalice pažljivo će čuvati i najosjetljivije ljetne haljine. Ako se pak bojite da to nije dovoljno, uvijek ih možete dodatno zaštititi tako da preko vješalice objesite vrećicu za odjeću.

Obranite se od rupa po odjeći

Sigurno vam ni moljci nisu pretjerano dragi. Zato prilikom pakiranja u kutije odjeću zaštitite mirisnom lavandom koja ih prirodno i efikasno odbija. Ako pak niste ljubitelj specifičnog mirisa lavande, lako ćete pronaći i druga sredstva protiv moljaca koja će vam pomoći da vas omiljeni komadi ne dočekaju rupičavi. I kapljica, dvije eteričnog ulja citronele, nakapane na komadu prirodne tkanine, odlična su alternativa.

Cipele ispunite kalupom ili papirom

Obuća koju ne nosite već neko vrijeme također se troši. Prije svega, izložena je gravitaciji, vlažnosti i suhoći, a upravo ta tri faktora mogu uništiti vaše cipele. U svoje cipele prije odlaganja zato stavite kalupe. Kako se obuća ne bi razvukla i izgubila oblik, obavezno vodite računa da su kalupi odgovarajuće veličine. 

Ako nemate plastične ili drvene kalupe, pomoći će vam papir, i to najobičniji bijeli papir za zamatanje. I papirnati ručnici ili čak WC papir odlično će ispuniti prazninu vaših cipela i očuvati njihov oblik. No, svakako izbjegavajte novinski papir, osim ako izričito ne želite slova naslovnice preslikane na površini vaše obuće.

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh