0 0
Sportska obuća & oprema
ŠMINKICA

Svi trikovi za unikatnu (i modernu) obuću

21.11.2018

Kreativnosti vam ne nedostaje, a svojoj obući želite dati mali dašak osobnosti? Donosimo vam nekoliko malih trikova koji će vam u tome i pomoći.

Tenisice na točkice

Ako su vam vaše platnene tenisice dosadile, razigranijima ih možete učiniti uz malu pomoć kista i boje za tkaninu. Ono što će ih sigurno učiniti zanimljivima su točkice. No, prije nego što se upustite u ovu pustolovinu, razmislite koje veličine želite da one budu. Bez brige, u modi su svakakve točkice - male, velike, i rijetke i guste, a stariji (ili jednostavniji) par tenisica učinit će daleko ženstvenijima.

Šljokice osvajaju sve 

Obožavate šljokice? Učinite svoje obične tenisice skroz otkačenima uz šljokičaste detalje! Malo ljepila i šljokica trebalo bi učiniti svoje. I ne zaboravite, tenisice nisu jedina obuća koju, pomoću šljokica, možete učiniti nešto elegantnijima. Ovi sitni, svjetlucavi detalji i cipele na petu lako pretvaraju u pravi modni zgoditak.

Ombre na obući

Koliko odličnih ideja možete provesti u djelo uz samo malo boje za tkaninu! Zaštitite rubove tenisica koje ne želite obojiti laganim slojem gumenog cementa. Nanijeti ga možete uz pomoć kista. Ovaj mali trik pomoći će vam da boja ne dođe na neželjeno mjesto. Sve što vam preostaje je bojanje. 

Dodajte u posudu boju za tkaninu i vodu te kuhajte sve dok voda ne zavrije. Potom umočite krajeve tenisica koje želite obojiti u tekućinu, i to na barem 3 minute. Nakon toga, nježno prođite papirnatim ručnikom po obojenom dijelu. Za kraj ih ostavite na papiru da se osuše preko noći.

I vezice plijene pažnju

Nemate izražene umjetničke vještine, a kistom niste mahali od srednje škole? Imamo rješenje! Vezice kao što su one od kože ili pak neke neobičnih oblika itekako mogu podignuti vaše cipele. Poslužiti vam može i neka neobična špagica - samo je „provedite“ u vaše cipele umjesto starih vezica. Jedno je sigurno, izgledat će odlično!

Detalji koji mijenjaju stvari

Dosadnim cipelama želite dati malo urbanog duha? Pokušajte sa šiljcima. Danas su totalni hit, a bez obzira na to nađu li se na čizmama, cipelama na petu ili tenisicama, podarit će im buntovni štih. 

Čačkalicom nanesite ljepilo na ravni dio šiljka te ih zalijepite na cipele. Pripazite da ne dodate previše ljepila. Dajte im dovoljno vremena da se osuše, a najbolje bi bilo da ih pustite da odstoje preko noći. Već sutra ćete moći ponosno u njima prošetati gradom ili izaći u provod s prijateljima.

Unikatan uzorak

Vjerojatno i vi već godinama tražite par tenisica s posebnim uzorkom, ali ih nigdje ne uspijevate pronaći. Upotrijebite marker za tkaninu i ukrasite platnene tenisice uzorkom po svom guštu! Ako ste u strahu da vam detalji neće ispasti ravni, poslužite se selotejpom. Ova magična ljepljiva traka pomoći će vam da dobijete pravilne retke gdje su vam potrebni, bez preslikavanja boje. 

Kristali za dašak glamura

Kristali su baš ono što nedostaje vašim cipelama? Kako bi vaš par zablistao jače no ikad, vrijeme je da istražite ponudu specijaliziranih trgovina za dekoracije. Tamo ćete pronaći čitavo more prekrasnih kristala, a neki od njih će savršeno sjajiti na vašim cipelama. Sve što će vam još trebati je ljepilo i malo nadahnuća. Kristalima možete oblijepiti tek pojedine dijelove cipela, kako bi ih istaknuli ili formirati oblik koji vam se baš sviđa.  

Tenisice izvan ove galaksije

Ljubičasto-plave nijanse na tenisicama, uz zvjezdice na pravome mjestu, mogu biti itekako štosne. Za ovu svemirski dobru obuću trebat će vam četkica za zube, spužvica, posuda s vodom i akrilne boje. Ne zaboravite, naravno, na tanjurić na koji ćete stavljati boje. Možda bi najbolje bilo da on bude papirnati, kako bi ga kasnije mogli jednostavno baciti. Umočite spužvicu u vodu, a potom i u boju pa lagano tapkajte po tenisicama. Bitno je da iskoristite sve boje i ne bojte se, za „svemirski“ uzorak trebate prijeći po onima koje ste već nanijeli. Četkica za zube tu će vam poslužiti da dobijete zvijezde. Umočite je u bijelu boju i prislonite tamo gdje želite da zablistaju. Vaše će tenisice u tren oka dobiti potpuno novi izgled, samo ih ne zaboravite dobro osušiti na sobnoj temperaturi.

 

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh