0 0
Sportska obuća & oprema
FEŠTA

Top 10 savjeta kako zablistati na božićnom domjenku

13.12.2018

 

Bez obzira na to idete li na blagdanski domjenak prvi ili deseti put, nikad nije kasno da na njemu zablistate, u svakom smislu te riječi. Evo kako ćete to najlakše postići. 

1. Nova lokacija, nova situacija

Svaka obitelj blagdane slavi na svoj način, pa tako i svaka tvrtka drukčije gleda na božićni domjenak. Možda ste prošle godine imali plesnjak, a ove pak idete na svečani ručak. Kako god bilo, za novu situaciju valja se dobro pripremiti. Kad je u pitanju promjena uobičajene lokacije, prvo otkrijte gdje se održava ovogodišnji domjenak. Ako po nazivu vaše božićne zabave niste sigurni o kakvom je mjestu riječ, internet će vam zasigurno pripomoći s detaljima.

2. Ni dugo, ali ni kratko

Lokacija najviše utječe na odjevnu kombinaciju. Imate li u planu otići u kupovinu, nikako je nemojte raditi naslijepo. Radije prvo saznajte kamo idete i koliko je točno svečan ovogodišnji domjenak. Ako pak ne želite čekati zadnji trenutak, odaberite haljinu neutralne boje i duljine. S jednostavnim krojem i odabirom klasičnih boja ne možete pogriješiti, bio to ludi izlazak ili strogo poslovna večera. S druge strane, kombinacija košulje, džempera i hlača na crtu nepogrješiva je kada su muškarci u pitanju. Želite li zablistati, pripazite na izbor boja. Neka one budu nešto toplije nego inače jer ipak je vrijeme blagdana. 

3. Uskladite cipele s odjećom

Jednom kada odlučite što ćete odjenuti, odabir cipela ne bi trebao biti veliki problem. Osobito muškarcima! Ipak, dobro razmislite prije nego što obujete svoj omiljeni par obuće i krenete na domjenak. Sigurno ćete htjeti izgledati lijepo pa tenisice ili sportske cipele, u većini slučajeva, ipak ne dolaze u obzir. Moderne i jednostavne cipele na petu podići će svaku žensku odjevnu kombinaciju, no vodite računa i o tome koliko ste na nogama. Ako planirate plesati ili šetati salom u kojoj se događa zabava, svakako sa sobom ponesite par balerinki. Stanu u svaku torbu, a pravi su spas za umorna stopala.

4. Oprezno sa šminkom

Čak ako idete u izlazak s kolegama s posla, ne pretjerujte sa šminkom. Prirodan izgled je ponovno u modi, a jednostavan i minimalistički make-up ipak najviše odiše elegancijom. Malo pudera, rumenila, maskare te koji pravilan potez tušem trebali bi biti dovoljni. Ako se osjećate odvažnije, svoje usne možete istaknuti crvenim ružem. Ovaj vječni klasik savršen je odabir za brojne prigode, posebice u blagdansko vrijeme, no svakako pripazite na njegovu teksturu i trajnost.

5. Komad nakita zlata vrijedi

Manje je više, pa i kad je nakit u pitanju. Male naušnice, lijep sat ili jednostavna narukvica savršeno će upotpuniti svaku odjevnu kombinaciju, neovisno o tome idete li na gala večeru ili manji, intimniji i opušteniji domjenak. No, pripazite da ne pretjerate s više različitih komada odjednom. Ako vam se uočljiviji nakit više dopada, iskoristite ovu priliku i konačno izvucite ogrlicu koju ste davno dobili na poklon ili onaj prsten koji već dugo na dnu ladice čeka svoju priliku. Nemojte se bojati nositi ono što vam se doista sviđa – uostalom, najbitniji je stav.

6. Međusobno se povežite

Iako vjerojatno ne morate ići na božićni domjenak, ne propustite priliku da se povežete sa svojim kolegama. Možda biste radije odmarali u udobnosti vlastitog doma, no zašto se ne biste zabavili s ljudima s kojima provodite popriličan dio svog dana? Samo se opustite, dobro slušajte i dopustite da vam pokažu i onu drugu, nešto opušteniju stranu. 

7. Ne zaboravite na networking

Neformalna atmosfera savršena je za čavrljanje i upoznavanje novih ljudi. Radite li u korporaciji, vrlo vjerojatno ne znate sve kolege. Iskoristite priliku za networking i otkrijte nešto zanimljivo, možda i inspirativno o ljudima iz susjednog odjela. Osim što će vam u budućnosti biti ugodnije surađivati, možda steknete i nove prijatelje.

8. Posao ostavite u uredu

Možda je božićni domjenak savršena prilika za networking, no to ne znači da trebate voditi ozbiljne i duge razgovore o poslu. Dopustite sebi i svojim kolegama da se upoznate. Razgovor o poslu zna biti poprilično zamoran, posebice na ovakvim događajima, pa ga ljudi izbjegavaju. I to s pravom! Upamtite, došli ste se zabaviti i družiti, a ne raditi, zato posao ostavite u uredu. 

9. Sjetite se zaplesati

Zapitajte se – kad ste zadnji put plesali, ali onako kao da vas nitko ne gleda? Ma samo se opustite! Sigurno ne želite biti jedina osoba koja stoji pored plesnog podija i kiselo se smješka. Prepustite se atmosferi i dopustite si zabavu - naravno, uz određene granice. Nitko vas neće gledati ispod oka jer nemate plesne pokrete poput profesionalnih plesača. Naposljetku, osvrnite se oko sebe. Vrlo vjerojatno čak i direktor pleše, nema srama u tome da se i vi pridružite kolegama.

 10. Budite opušteni, ali i oprezni

No, kako se sutra ne bi crvenili na poslu, pripazite na svoje ponašanje. Sigurno ne želite biti glavna tema na hodnicima tjednima nakon božićnog domjenka. Malo opreza neće vam naškoditi, zato alkoholu pristupajte u umjerenim količinama, a razgovoru pažljivo odabranim riječima. Tako se nećete dovesti u situaciju da nekoga uvrijedite ili da postanete „vruća“ tema među kolegama.

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh