0 0
Sportska obuća & oprema
Top zaštita

Top 3 koraka za zaštitu kožnih cipela od kiše

17.10.2018

Kad su vaša stopala suha, obuća je zasigurno poprilično mokra. U tome nema ništa loše pobrinete li se za nju na vrijeme. Učinite to u 3 jednostavna, provjerena koraka!

1.  Budite temeljiti, ali ne i prebrzi

Ulovi li vas kiša u kožnim cipelama ili čizmama, prvom prilikom ih, brže-bolje, osušite. No, prije nego što ih pustite da se u potpunosti posuše, posvetite im malo pažnje. Zgužvajte novinski papir i stavite ga unutar cipela. To će im pomoći da uspješno zadrže svoj oblik. Ne zaboravite punjenje novinskog papira zamijeniti svakih nekoliko sati. Prilikom odabira mjesta za sušenje vodite računa da ono bude u suhoj prostoriji s ugodnom sobnom temperaturom. Nemojte ih stavljati blizu radijatora ili drugog oblika grijanja. To bi moglo uzrokovati prebrzo sušenje, a time i neželjenu štetu na vašim cipelama.

2. Nasprejajte za izdržljivost

Ono što možda ne znate jest da su nove kožne cipele od kiše često unaprijed zaštićene slojem voska. No, s vremenom taj sloj postaje sve manje vodonepropustan. Kad popusti, od koristi će vam biti impregnacijski sprej. Ravnomjerno ga raspršite s udaljenosti od 30-ak centimetara, a cipelama dozvolite da se osuše. Ni najbolja impregnacija ne traje vječno, pa s vremena na vrijeme ponovite ovaj postupak. 

3. Krpa, četka, krema

Uhvati li vas kiša u kožnim čizmama ili cipelama, svakako ćete ih htjeti i očistiti. Ovaj materijal je nešto zahtjevniji i zahtijeva odgovarajuću njegu ali ne brinite, ne treba vam neko veliko znanje. Trebat će vam samo meka krpa, četka i krema za cipele. Blato ćete najlakše otkloniti mekom krpom i četkom. Neželjene nečistoće bi trebale nestati s vaših cipela već u nekoliko poteza četkom. Vodite računa da je koristite samo za skidanje blata s potplata jer biste, u suprotnom, mogli završiti s neželjenim ogrebotinama na obući. 

Sprejevi četke

Ako vam uklanjanje svih mrlja ipak nije pošlo za rukom, upotrijebite sprej za uklanjanje na glatkoj koži ili posebnu gumicu za čišćenje kože. Nakon čišćenja, naravno, na red dolazi i sjaj. Posebne kreme i paste hrane kožne cipele, vraćaju im sjaj i elastičnost. Ako ne želite da vaše miljenice ne promijene boju, prije laštenja boju paste obavezno uskladite s bojom obuće.

 

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh