0 0
Sportska obuća & oprema
Putovanja

Top destinacije za proljetne izlete po Hrvatskoj

07.04.2018

Tople zrake sunca sigurno već mame da izađete u prirodu i opustite se. Zapravo, najbolje vrijeme za druženja i izlete tek dolazi. Temperature još nisu previsoke, a izbjeći ćete i gužvu. Nakon uvodne inspiracije, u nastavku vam donosimo popis pet hrvatskih destinacija koje morate posjetiti ovog proljeća. Nastavite čitati i krenite planirati!

1. Nacionalni park prirode Paklenica

Proljetni dani idealni su za posjet Nacionalnom parku Paklenica. Planinarite stazama različitog intenziteta, a ne zaboravite pritom na špilju Manita peć. Bogata stalagmitima, stalaktitima, sigastim stupovima, špiljskim kamenicama i podzemnom faunom, sigurno će vas očarati.

Ako se pak želite u potpunosti saživjeti s Paklenicom, predlažemo da posjetite etno kuću Marasović i Paklenički mlin. Stara kamena kuća dočarat će vam kako je izgledao život u tom malom, danas gotovo napuštenom zaseoku. U obnovljenom Pakleničkom mlinu zavirit ćete u proces izrade brašna koje se nekada isporučivalo u Podgorje, Ravne kotare i otoke zadarskog arhipelaga.

2. Nacionalni park Plitvička jezera

Možda ste već posjetili Plitvička jezera. No ovoga proljeća, umjesto uobičajenog obilaska, krenite putem planinarske staze. Uživat ćete u netaknutoj prirodi i prekrasnom pogledu na dio Plitvičkih jezera. Ipak, nemojte zaboraviti na mjere opreza! Uz sebe uvijek imajte kartu staze i koristite adekvatnu odjeću i obuću koja će vam pružiti dodatnu dozu sigurnosti.

3. Motovun

Na samome vrhu istarskog brežuljka nalazi se sačuvan srednjovjekovni gradić. Iskoristite lijepo vrijeme i posjetite mjesto gdje su još ilirska i keltska plemena gradila svoje utvrde. 

Ovo romantična lokacija i dan danas odiše starinskim ugođajem, a u njoj će posebno uživati ljubitelji povijesti. Osim toga, tu su i slavni motovunski vidikovci! Guštajte u čistom zraku i idiličnom pogledu na vinograde, šumu Sv. Marka te dolinu rijeke Mirne. 

4. Trakošćan

Jedan od 20 najljepših dvoraca na svijetu smjestio se u Hrvatskom zagorju. Već pogađate, riječ je o Trakošćanu. U dvorcu izgrađenom u 13. stoljeću možete pronaći muzej, a obilazak vas vodi na putovanje kroz brojna povijesna razdoblja.

Osim razgledavanja prekrasne građevine, uživat ćete i u šetnji perivojem uz jezero. Oko njega se nalazi i jedinstvena zaštićena šuma, prepuna zanimljive vegetacije. 
 

5. Park prirode Papuk

Prve zrake proljeća već su obasjale Hrvatsku, a to znači da je vrijeme za planinarenje. U Parku prirode Papuk uživat ćete u prekrasnoj prirodi i vjesnicima proljeća. Uz velik broj prirodnih znamenitosti, planinarskih staza i vidikovaca, shvatit ćete da vam jedan izlet nije dovoljan da otkrijete sve ljepote ove planine.

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh