0 0
Sportska obuća & oprema
GIBAJ, GIBAJ

Trenirate od doma? Evo liste online trenera koji će vam pomoći 

10.04.2020

Manjak treninga i kretanja pada teško gotovo svima – i rekreativcima, i onima koju su baš sada započeli s „pripremama za ljeto“, a o profi sportašima i zaljubljenicima u teretanu da ne govorimo. Nažalost, zbog koronavirusa svi svoje navike trebamo prilagoditi ovom novom i pomalo neobičnom načinu života. Ni vježbanje nije iznimka, a evo što trebate znati o vježbanju doma u karanteni.

Odazovite se jednom od brojnih fit izazova

Iako su brojni privatni treneri na svojim profilima na društvenim mrežama već i ranije dosta pisali o vježbanju od kuće, sada je ta tema (silom prilika) ponovno aktualna. Utezi su postale boce vode ili vreće brašna, a klupice u parku na kojima su se ovo doba godine trebali raditi bugarski čučnjevi zamijenjene su stolicama u vašem domu. Nema veze, bitno je da se vježba. Baš kao što brojni muzeji u ovo vrijeme pandemije nude virtualne obilaske, i mnogi treneri nude virtualne treninge. 

Mario Mlinarić jedan je od naših najpoznatijih trenera. On je pokrenuo online izazov u kojem poziva sve (pa i vas) da mu se pridruže. Izazov traje 25 dana, a svaki dan na svojim profilima na društvenim mrežama Mlinarić postavlja video treninge u trajanju od oko 20 minuta. Toliko vremena u danu za vrijeme trajanja karantene zbilja svatko može odvojiti. 

Odlična stvar kod ovih izazova je što ih, logično, možete raditi bilo kada i bilo gdje, a s druge ćete strane biti motivirani cijelom zajednicom koja radi te iste treninge.

Pronađite trenera koji vam najviše paše

Još neki od tzv. fitfluencera koji dijele korisne savjete i ideje za treninge u ovim, ne tako jednostavnim, vremenima su i Erika Kraljević, Martina Boščić, blizanke Ana i Marija, poznatije kao girlyfitness duo. Tu je i Anamaria Zjačić koja redovito postavlja videe s jednostavnim, ali itekako učinkovitim vježbama.

Ako želite vježbe u koje ćete uključiti i svoje klince (dvije muhe jednim udarcem), onda svakako provjerite kako to radi Renata Lovrinčević Buljan. Zanimljive vježbe i korisne savjete pronaći ćete i kod Tee Kravarščan. S Teom ćete najviše raditi na svojoj stražnjici, a vrlo brzo ćete joj i biti zahvalni.

Ako se ne možete sami natjerati i motivirati za trening od doma, pronađite inspiraciju u nekom od privatnih trenera i trenerica koji svakodnevno objavljuju, ne samo savjete za treninge, nego i tajne dobre, uravnotežene i fit kuhinje. Vrlo brzo ćete vidjeti da se zaista može vježbati bilo kada i bilo gdje. Umjesto profi bučica i sprava, dovoljna je samo dobra volja. Osim toga, online treninge nudi i jedna od najpoznatijih zagrebačkih teretana Gyms4you, a evo koji vam još treneri i fitness stručnjaci mogu pomoći:

tenisice

Dobre tenisice glavu čuvaju

Ako ste početnik u vježbanju, onda ne podcjenjujte što je vaš dnevni boravak odjednom postao teretana pa se tu „ne možete ozlijediti“. Nažalost, itekako možete. Jeste li ikad pokušali „trčati“ u čarapama po parketu ili pločicama? Možda jest zabavno, ali nije nimalo sigurno, zar ne?

Naime, dok trenirate doma, vaš trener nije uz vas fizički pa da vam u slučaju pada ili nezgode može pomoći. Prepušteni ste sami sebi i zato se morate dobro, dobro osigurati. Najvažnije je da se prije svakog treninga dobro zagrijete, reći će mnogi. I to zaista jest važno. Međutim, još važnije je imati dobre tenisice koje će vam čuvati gležnjeve i u kojima vam se neće klizati.

Dakle, obucite se kao da idete na „pravi“ trening u teretanu ili u prirodu. Osim što će to imati psihološkog utjecaja u smislu da ćete se osjećati kao da niste doma, svakako će imati i sigurnosnu funkciju. 

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh